Chili sin carne

Kom med en dag hos FN i New York

Jeg har fået et par spørgsmål om, hvad det egentlig er, jeg laver hos FN i New York, hvor jeg lige nu er i praktik. Mange praktikanter henter kaffe, post og triller tommelfingre, men det er heldigvis ikke det, jeg bruger min tid på.

I dagens blogindlæg kan du komme med en dag hos FN i New York og høre lidt mere om, hvordan en typisk hverdag ser ud. Måske er det spændende, hvis du selv gerne vil i praktik hos en international organisation, prøve at bo i en storby i udlandet eller bare mangler lidt tidsfordriv at læse om på din egen arbejdsdag.

Min morgen starter med, at mit vækkeur ringer, hvor jeg typisk står op kl 7, siger godmorgen til min kæreste over Facetime, mens jeg lægger makeup og derefter drikker jeg dagens første kop kaffe. Mn morgenmad ryger gerne ned i en fart eller smides i tasken og jeg får tjekket min mail, bloggen her og Facebook.  Klokken 8 ryger min madpakke i tasken (typisk nogle nødder og en proteinbar selvom jeg spiser min frokost ude) i tasken og jeg børster tænder, samt går et par gange rundt om mig selv for at se, om jeg har husket det hele.

morgenmad1

Jeg møder mellem kl 9 og kl 9.30 på kontoret, som ligger 5 minutters gang fra Grand Central station midt på Manhatten. Det tager 45-55 min med metroen at nå derhen –  alt efter hvor proppet der er.

Min arbejdsdag starter typisk med at tjekke mails, godmorgen til mine kollegaer og databehandling. Jeg arbejder i UN Womens intergovernmental support division, hvor min primære opgave er dataindsamling, behandling og analyse af alle officielle General Assembly dokumenter fra sidste år, hvor General Sekretæren hvert år udgiver en rapport med statistik over, hvordan gender perspectives er repræsenteret ift sidste år og forrige år i rapporter og resolutioner. Det kan eksempelvis være, om rapporter om klimaforandringer har et afsnit med, hvordan fx oversvømmelser særligt påvirker steder i verden, hvor kvinder og børn rammes hårdt af sociale eller økonomiske konsekvenser, som klimaforandringerne bringer med sig.

unwomenlook

Til frokost (klokken 13-ish)  hiver jeg gerne min madpakke frem og spiser ved kontoret, går en tur udenfor (hvis solen skinner) eller finder en bænk i nærheden. Alternativt går vi fra kontoret ud og spiser sammen. UN Women har 3 etager i den bygning, så der er mange afdelinger, men min afdeling er ikke ret stor, så de fleste småsnakker lidt med hinanden ind i mellem, hvilket er ret hyggeligt.

I fredags tog vi eksempelvis 10 mand ud til en kinesisk restaurant på 3rd avenue, som var helt fænomenal. Vi bestilte en masse forskellige retter, der kom 10 min efter, vi havde sat os. Der var stegt spinat, sød og krydret kylling med cashewnødder, stærk oksekødsfilet med grønne bønner, bagt aubergine med soltørrede tomater, ris og grøn the til at skylle det hele ned. Det er ret normalt at have lang frokostpause herovre, hvis man har lange dage, så vi var først tilbage på kontoret lidt over klokken 14.

kinesisk2

Min anden primære arbejdsopgave er, at tage notater fra alle møder i ECOSOC (Economic and Social Council), så mine chefer ikke selv behøver at sidde med til alle møder, men kan læse min noter før eventuelle officielle pressemeddelelse kommer. Nogle gange sidder jeg ved mit skrivebord og lytter til en webcast af mødet, men de fleste gange vil de gerne have, at jeg fysisk tager med til mødet. Det kan eksempelvis være i forbindelse med tiltag der skal sikre etniske minoriteter og indfødtes rettigheder i lande, hvor de ikke anerkendes på lige fod med den øvrige befolkning. Til sådan et møde sidder både repræsentanter fra FNs medlemslande, store ikke-statslige organisationer, mindre interesseorganisationer og eksperter, der har udarbejdet rapporter om emnet inden mødet. Møderne i FN afholdes typisk fra 10-13 og så er anden del fra 15-18.

unwomen2

Alt efter hvad min energi og mit smerteniveau fra hofterne siger, så tager jeg enten metroen hjem til Brooklyn efter arbejdsdagen slutter omkring klokken 17.30 eller 18.15 stykker, eller også mødes jeg med nogle andre praktikanter, der arbejder i andre afdelinger af FN. Jeg har heldigvis ret hurtigt fundet nogle søde og interessante mennesker at hænge ud med, og herovre er kulturen lidt en anden, så det er meget normalt at tage ud og få en drink (eller 10) direkte efter arbejde.

tirsdag

De dage hvor jeg tager ud, har jeg en læbestift liggende i tasken, et par ekstra sko, en deo og gerne noget ekstra mad. Typisk frisker jeg lige op på mit eget kontor, mødes med de andre og køber noget mad på vej til en bar.

Du kan læse mere om mit studie, og hvad jeg lavede før, jeg fik min praktikplads herovre lige HER

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Chili sin carne