Er du på SU? 25% rabat på træningstøj!

sådan kom jeg i praktik for FN

Hvordan får du en praktikplads for FN? Studerende fra hele verden kæmper om at have det smukkeste CV med de lækreste anbefalinger og det mest imponerende karakterudskrift. Altsammen for at arbejde 45 timer om ugen uden løn. Det kan virke absurd for nogle, men når man brænder for noget, så behøver andre som bekendt ikke forstå det (så længe forskelligheden respekteres naturligvis).

Jeg kan desværre ikke give en magisk opskrift på, hvordan du kommer i praktik for FN. Der er tusindevis af arbejdspladser verden over, da FN arbejder med en række vidt forskellige områder i talrige afdelinger fordelt på kontorer i alle afkroge af verden. Du kan arbejde med alt lige fra implementering af udviklingspolitik, hvor du skal koordinere nødhjælp efter et jordskælv i Nepal til hemmelige late-night politiske forhandlinger i Sikkerhedsrådet i hjertet af New York, hvor verdens væbnede konflikter skal løses.

Kommer du i praktik, er det givetvis ikke de absolut mest nervepirrende opgaver du får, men du får mulighed for at snuse til magtens centrum, der hvor det hele sker. For en statskundskabsstuderende som jeg er det noget nær drømmen.

mig33

Et hverdagslook med røde læber og blazer. Det var nervepirrende med dresscode i starten, men nu elsker jeg det!

Der er én direkte vej til en praktikplads. Du kan prøve lykken og tjekke FN’s jobbank oftere, end du tjekker din egen Facebook. Praktikpladser slås som regel op med relativt kort varsel, så du skal have et lækkert CV klar og være klar over reglerne på dit nuværende studie, hvis du skal rejse indenfor 4-6 uger.

Din ansøgning og dit CV er det første indtryk din (måske) kommende arbejdsgiver får af dig, så brug tid på at gøre begge dele strømlinede, to the point og visuelt behagelige at se på. Kontakt evt. en a-kasse eller studievejleder, der kan hjælpe dig. Der er mange gode råd i forhold til, hvad en arbejdsgiver gerne vil læse. Det kommer naturligvis primært an på, hvor du gerne vil arbejde. Er din drøm udviklingsarbejde, er det eksempelvis en fordel at have brugt nogle sommerferier på frivilligt arbejde.

Dine karakterer betyder naturligvis noget, især hvis der er stor konkurrence om pladserne, men karakterer er ikke alt. Din samlede profil er det, som giver dig din praktikplads. Hvad kan DU tilbyde, som andre ikke kan? Få det skrevet ned og sælg dig selv, men skriv for guds skyld ikke noget, som du ikke kan stå inde for. De tjekker dine kompetencer og referencer, så kan du ikke tale spansk, skal det altså ikke stå der…

dresscode3

Udsigten fra min nuværende (og desværre midlertidige) arbejdsplads, UN Women

Der er også andre veje til at komme i praktik. Personligt søgte jeg eksempelvis ikke min stilling, men fik igennem et rigtig godt netværk kontakt med det mellemstatslige kontor hos UN Women. Der er rigtig mange, som ‘kender nogen, der kender nogen’, men tro ikke, at det er en nem vej. Jeg skulle stadig sende ansøgning, CV og komme fysisk til samtale (hvilket jeg småhemmeligt var tilbage i november, da jeg var i New York til en konference).

Mine kontakter, der blev en gateway ind til kontoret hos UN Women, har jeg lært at kende igennem mit frivillige arbejde. Jeg har de sidste 4 år arbejdet målrettet mod en karriere i udlandet ved først og fremmest at strømline mit studie, så alle fag (hvor det var muligt) er blevet valgt på engelsk, og har handlet om international politik. Derudover har jeg været frivillig skribent for det danske FN forbund og Dansk Kvindesamfund, samt arbejdet i styregruppen for studenterforeningen HeForShe på Københavns Universitet, hvor vi har afholdt en række events på studiet. Det sidste års tid har jeg også hygget mig med at være hhv næstformand og formand for Model UN på KU, hvilket både har været sjovt, udfordrende og lærerigt.

Det frivillige arbejde har taget meget af min tid, men været hvert et minut værd! Jeg håber, at min rejse mod udlandet først lige er begyndt…

Vil du vide mere? Læs mine svar på 5 typiske spørgsmål om at være i praktik på Manhatten lige HER og læs hvordan en typisk hverdag ser ud, når man er i praktik for UN Women lige HER. Ellers er du naturligvis velkommen til at spørge løs!

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Det er bare skidegodt gået, Anna! Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at du også nok skal nå dit langsigtede mål!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak sødeste Jane! 😀 Det satser jeg også stærkt på!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Er du på SU? 25% rabat på træningstøj!