Vi har det godt i Danmark!

Se hvordan jeg bor i New York!

Mange har spurgt, hvordan jeg bor i New York. Og det vil jeg naturligvis gerne vise frem, så i dette indlæg vil jeg forsøge at besvare spørgsmål vedrørende, hvordan man finder et sted at bo, hvad det koster og hvor små værelserne i virkeligheden er.

Jeg kan selvfølgelig ikke svare på, hvad andre gør, når de flytter til en stor by som New York, men jeg kan dele mine erfaringer og vise jer, hvordan jeg bor. Så… kom indenfor i Brooklyn!

airbnb1

Jeg bor i et typisk brown stone hus, der ligger i et rigtig pænt område af Brooklyn, som er sydøst for Manhatten. Det tager mig 35-40 min i metro at komme til Grand Central station, hvor UN Women kontoret ligger få minutters gang fra. Min transporttid er desværre noget længere om morgenen og sidst på eftermiddagen, da der er sindssygt mange mennesker i metroen, så det hele tager længere tid, end vi kender hjemmefra.

Der er fx. typisk tætpakket kø for bare at komme hen til den trappe, der leder op til den næste trappe, hvorfra udgangen befinder sig. Man skulle tro, det var flere hundrede teenagepiger til koncert med Nik og Jay (i skulle have set mig for 10 år siden), men det er bare travle New Yorkere, der er på vej til/fra arbejde.

nyc1

Mit værelse er småt, men rent, pænt og hyggeligt. Der er en seng, et natbord og et stativ til mit tøj. Det føltes meget underligt i starten at gå fra at have en hel lejlighed til et lille værelse, men det er prisen for at ville bo herovre, så det tager jeg med.

Jeg bor hos en meget sød og imødekommende kvinde, hendes søn og deres hund. Vi deler køkken og stue/spisestue, men der er 2 badeværelser, og vi har alle hver vores værelse nedenunder – minus hunden der ligger, hvor nogen nusser ham.  Der er en grøn baghave, hvilket er noget nær fantastisk at kunne gå ud i efter en lang dag. Det betyder også, at jeg kan vaske og tørre mit tøj herhjemme, så jeg sparer både tid og penge ved at undgå (de frygtede) møntvaskerier.

airbnbn2

Det er ret normalt på Manhatten at mange mindre lejligheder ikke har noget køkken, men stadig koster kassen. De fleste spiser meget ude, så de savner det ikke, men for mig er det vigtigt at kunne lave mad. Det er vigtigt både for min egen sundhed, men bestemt også for min bankkonto, da maden ikke er billig herovre. Er du nysgerrig på, hvad jeg spiser, kan du læse ‘en dag i mad i New York’ lige HER

airbnbn3

Jeg fandt mit værelse ved at logge på Facebook, hvor der er en gruppe med navnet ‘Danes in NYC’. Der skrev jeg et opslag og Lisa, hende jeg bor ved, kontaktede mig. Vi lavede en aftale via Airbnb, hvor hun har en profil. Hun lejer nogle gange hendes og hendes søns værelse ud, hvis de er på ferie, så mangler du eller dine bekendte et sted at bo en uge eller to til sommer, kan du tjekke Airbnb ud HER

Det koster mig 8000 kr hver måned i husleje, hvilket er meget normalt. Du kan sagtens finde noget, der er dyrere, og du kan sikkert også finde noget, der er en smule billigere, men kvadratermeterprisen er bare end anden, end den er i København. Du kan læse mere om, hvordan jeg får råd til at bo herovre i mit blogindlæg om budget til praktikophold HER

airbnb4

Jeg håber, det var hyggeligt at blive inviteret indenfor. Der er altid Nescafé og peanutbutter i min lille skuffe i køkkenet, så sig til hvis du befinder dig på disse kanter…

bloglovin_annawarrington
   

8 kommentarer

 • Åh – hvor ser det altså hyggeligt ud! 😀

  Jeg savner dig herhjemme <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor må det altså virkelig også være en oplevelse at komme så tæt på en amerikansk familie på den måde. Dit værelse ser selvfølgelig noget småt ud, men det lyder som om familien alligevel er god til at give dig plads i både køkken, stue og baghave 🙂 Hvor må være rart! Gad SÅ godt være i NYC og opleve foråret lige nu. Selvom vejret vidst ikke skulle være så solrigt de næste par dage. For en tur til NYC, ville jeg tage det med 😉 Haha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Foråret er så smut herovre, men lige i disse dage er det ret koldt, regnfuldt og gråt, men jeg satser meget på, at solen kommer snart igen! De er super søde her og det er meget rart at have både køkken og have, især når det bliver sommer, tænker jeg 🙂 Og ja, det er småt, men sådan er det, hvis man gerne vil bo tæt på byen, og den er heldigvis så fin, at det hurtigt opvejes 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline Henningsen

  Har du købt eller solgt brugt tøj på internettet? i så fald har jeg brug for din hjælp! I forbindelse med mit bachelorprojekt har jeg udformet et spørgeskema. Det tager maks 4 minutter at besvare og det vil være en stor hjælp:
  http://goo.gl/forms/M7xbFxNoio

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Nej, det har jeg ikke, men måske andre herinde kan hjælpe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow, hvor fint!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Vi har det godt i Danmark!