Hvem kommer med burger?

Veganske muffins med græskar og daddel topping

Det er 100 år siden, der har været en opskrift på bloggen! Men det bliver der lavet om på nu med denne lækkerbisken af en sag. Jeg har ærlig talt været alt for optaget af at flytte, starte mit praktikophold, feste med nye venner og veninder og derfor ikke lavet særlig spændende eller kreativ mad. De første uger i en ny by er ganske overvældende, hvor sådan cirka hele følelsesregisteret bliver afprøvet. Dertil kæmper jeg som bekendt også med mere eller mindre kroniske smerter, så mit overskud er ikke blevet brugt i køkkenet – indtil nu.

Jeg fik nemlig et lille boost af energi her den anden dag og gik ud for at handle. Der blev jeg simpelthen så inspireret af de mange hylder fyldt med sjove produkter, at jeg måtte i gang med at bage. Resultatet blev disse super simple, rimelig sunde og meget velsmagende veganske græskarmuffins med daddeltopping.

INDLÆGGET INDEHOLDER AFFILIATELINKS

m1

Opskrift på 9 muffins

– 1 dåse græskarpuré. Du kan købe en dåse med usødet græskarpuré eller lave den egen.

– 3 dl kokosmel. Jeg fandt affedtet kokosmel, der opfører sig anderledes end revet kokos. Du kan alternativt  bruge rismel, majsmel, kikærtemel eller anden glutenfrimel, og så søde dejen med lidt flydende sødemiddel, da kokosmel bidrager med naturlig sødme.

– 1 banan der gerne skal være så moden som muligt.

– 1 knivspids salt

– 1,5 dl havregryn

Du starter helt simpelt med at mose din banan sammen med græskarpuré. Tilsæt salt, kokosmel (eller anden mel) og havregryn løbende, mens du rør det hele godt sammen. Du kan blende dine havregryn en smule, hvis du ikke synes, dejen hænger godt nok sammen. Jeg brugte bare finvalsede, og det fungerede fint. Brug evt hænderne til at ælte det mere sammenhængende inden, du fylder muffinsforme med dej og bager dem i 25-30 min ved 200 grader.

Mine muffins smagte dejligt som nybagte og dagen efter, men blev meget hurtigt tørre. Jeg vil derfor, næste gang de skal bages, tilføje 1-2 dl kokosmælk, da jeg tror, det vil give dejen mere lethed og afholde dem fra at blive tørre.

m2

Opskrift på daddeltopping

– 6 store dadler

– 1 knivspids salt

– 1 spsk vand

– 1 spsk (med top) ren rå kakaopulver

– 1 stykke mørk chokolade

Tag stenene ud af dadlerne og hak dem groft. Put dem i en gryde og tilsæt vand, salt og kakao. Det skal ikke have særlig lang tid eller ret meget varme, men du skal helst stå og røre hele tiden. Brug gerne en ske til at mase dadlerne mere flade, mens du rør rundt. Lige inden du vil have din topping færdig, tilsætter du et stykke chokolade. Det smelter sammen med resten og give den dejligste søde og bløde daddeltopping til dine muffins.

De smager dejligt til en kop te, kaffe eller som en lille snack i madpakken, hvis du (ligesom jeg) er typen der har sådanne nogle med. Læs mit indlæg om hvordan de i New York synes, jeg er ret mærkelig, når hiver madpakken frem lige HER

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Cathrine

  Jeg skal helt klart prøve at lave den her opskrift 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det er jeg glad for at høre! Men prøv lige at putte lidt kokosmælk i! Det tror jeg, vil gøre dem bedre, da de blev tørre ret hurtigt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hvem kommer med burger?