Hvis jeg var rig, ville jeg....

Derfor er det svært at smide tøjet

Det handler måske slet ikke (kun) om overfladisk forfængelighed, der refererer til deller, strækmærker eller underlige hudfolder. Måske er det grænseoverskridende at smide tøjet af flere og mere komplekse årsager? Vejret i New York har vist sig fra den absolut hotteste side de seneste dage, så eftermiddage i diverse parker iført meget lidt tøj med mennesker, som jeg stadig ikke kender særlig godt, er nu ret sandsynlige forslag til en weekendaktivitet.

Kathrine, kvinden bag bloggen Lilletutogmor, skrev i forgårs et blogindlæg om, at hun havde overvundet sig selv ved at ligge i en have for at slikke sol. Det var grænseoverskridende for hende, fordi hun var usikker omkring hendes mave. Det fik mig til at tænke….

Vi er ofte hurtige, især på sociale medier, til at sætte lighedstegn mellem usikkerhed og forfængelighed. Det må da handle om overfladisk forfængelighed, hvis vi tøver med at smide tøjet på stranden, ikke sandt? Fordi vi bliver bombarderet med perfekte sixpacks og spændstige biceps på de store Instagramprofiler, så vi skal arbejde med at acceptere og endda elske vores egen (måske knap så spændstige) krop?

Igen i dag vil jeg gerne gå et spadestik dybere. Jeg afviser ikke, at ovenstående har en stor forklaringskraft for mange mennesker, men jeg tror ikke, det er hele forklaringen. Jeg tror, der er mere.

barmave1

Når du tager dit tøj af, er du nemlig ikke kun afklædt i fysisk forstand. Du bliver pludselig mere sårbar overfor de mennesker du er sammen med, da din krop fortæller din historie. Når du tager tøj på om morgenen, kan du groft sagt klæde dig på overfor verden. Du vælger, forsimplet set, hvilken version af dig selv, som verden møder. Vi tolker naturligvis allesammen signaler forskelligt, men du kan selv spille på visse konventionelle signalværdier og se tjekket ud, sexet, afslappet eller sporty – alt efter din dresscode.

Uden de fysiske signalværdier som tøj og stil sender, er vi alle mere sårbare. Måske har du synlige tegn på en fortid som overvægtig, en hård fødsel, operationer eller selvskade. Du har nu en krop, der fortæller mere om din historie, end du måske er klar til at dele med omverden.

Jeg er ikke ked af mine ar. Jeg er heller ikke ude på at gemme dem væk, hvilket jeg har vist flere gange her på bloggen. Men jeg er ikke altid klar til at dele hele min historie med nye mennesker, som jeg møder. Jeg vil gerne bare være Anna og ikke ‘hende med hofterne’.

arwoman

Når du smider tøjet, viser du ugenkaldeligt også en del af dig selv. Måske er det i højere grad her, at usikkerheden og ubehaget ved de mange strandture henover sommeren ligger? Del gerne din mening!

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Agnethe

  Godt indlæg med en rigtig vigtig pointe! Jeg selv har det lidt svært med shorts og bikini om sommeren – mest i den forstand at de viser mine lår, hvor der er mange ar fra selvskade. Det er en meget sårbar og vigtig del af mig og min historie, som jeg ikke har lyst til at fremmede og folk, jeg lige har mødt (eller kun kender lidt) skal kende til. Og om sommeren kan man med et enkelt blik på mine ben pludselig få en af mine meget private sider at se. Jeg er heldigvis rask i dag (det var grundet depression at de blev til) og har det rigtig godt, men de er der stadig, og jeg føler også at de giver folk et førstehåndsindtryk af mig, som jeg nødvendigvis ikke synes er det fedeste. Som du skriver vil man bare gerne være sig selv, og ikke hende med arrene fra selvskade. Virkelig godt indlæg, der satte nogle tanker i gang ved mig 🙂
  Jeg er generelt helt vild med det skift din blog har fået, og elsker især at høre mere om din hverdag i New York og dit syn på forskellige, vigtige emner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak for de pæne ord, dem sætter jeg stor pris på 🙂 Det må være rigtig svært at have ar, der viser en svær tid i dit liv, især når du møder mennekser for første gang. Det er jo ikke rart at vise en så sårbar side af sig selv, før man er klar til det. Jeg håber du får en dejlig sommer – med eller uden shorts 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hvis jeg var rig, ville jeg....