Har din læge talt ned til dig?

Sund sommer brunch

At blive inviteret til fødselsdag betyder som regel dejlig mad. Er du super heldig, betyder det både dejlig mad, rart selskab og måske en lille solskinstribe eller to.

Tilbage i Danmark for et par måneder siden var jeg inviteret til fødselsdag hos min kærestes familie, hvor der blev serveret et bord med lækkerier, så alle kunne lave deres egen tallerken brunch. Det er en super god idé, hvis du får gæster, da du vitterligt kan tilfredsstille alle smagsløg, kostpræferencer, allergier osv.

Jeg sammensatte en tallerken sund sommer brunch, hvor der både var peanutbutter, frisk frugt, grønt, en skive hjemmelavet glutenfrit rugbrød, røræg og en let pisket æggehvide rørt med vanilje, som havde stået natten over på køl, der blev toppet med frisk æble, vanilje og mynte.

sommerbrunch2

Får du også gæster til en hyggelig kop iskaffe eller bare hyggesnak her til sommer, er en omgang brunch den perfekte løsning. Du kan både have kridhvide hvedeboller og nutella, fiberrige kulhydrater og glutenfrit bagværk – alt efter hvad du selv orker at lave.

Det kan nemlig nogle gange være udfordrende, hvis dine gæster har forskellige præferencer med mad. Nogen er måske vegetar eller veganer, andre elsker det traditionelle og du vil måske gerne selv bare bruge dagen på at hyggesnakke med dine gæster, fremfor at stresse i et køkken.

Mine bedste tips til gæstemad involverer derfor altid retter, der kan stilles frem og hapses af. Det er både hyggeligere (og nemmere) for dig som vært, men også for dine gæster, der helt sikkert mærker den afslappede stemning og nyder, selv at kunne fylde på deres tallerken præcis det, de har lyst til den dag.

Brunch er bare nemt både at handle ind til, forberede og til at bruge resterne selv, når gæsterne er gået. Så er du på SU, er det også en rimelig sikker vinder, da du kan få et skønt bord med lækre sager og selv score resterne – uden at blive træt af dem bagefter vel at mærke.

sommerrbrunch

Mangler du mere inspiration til ustresset gæstemad? Jeg har et par opskrifter og tips til lækker tapas lige HER og HER

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Er det bare pisket æggehvide i glasset? Det lyder lidt mærkeligt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det er piskede æggehvider med lidt rørsukker og vanilje, men jeg kan lige spørge om den præcise opskrift, hvis du er interesseret? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Har din læge talt ned til dig?