Derfor bliver jeg ikke diplomat

Vegansk rugbrødsburger

En burger er sådan en fedtet sag, der fylder alle dine cravings for fedt og salt, right? I princippet er en burger jo bare noget brød, salat af en slags og en ‘bøf’, som kan fortolkes på mange måder. Har du ikke lyst til kød, ost og pommes fritter, så er her mit bud på en super let og meget tilfredstillende grøn burger, der både er godt for din mave, miljøet og dine smagsløg.

Det kræver ligeså meget vand at producere 1 kg oksekød, som du bruger på 51 brusebade af 5 min varighed. Det fact hænger i køkkenet på det FN kontor, hvor jeg arbejder lige nu. Det er ikke fordømmende, men et faktum der måske kan opfordre til, at man bare ind i mellem kaster sig ud i nye eventyr i køkkenet og fx prøver en vegansk burger i stedet for den klassiske med oksekød.

Du kan lynhurtigt lave den egen burger, der kan modificeres alt efter hvor meget tid og overskud du har. Ganske smart, hvis jeg selv skal sige det.

burger1

Du starter med at riste to skiver rugbrød. Den hurtige version er her naturligvis at købe dit rugbrød, hvor den hjemmelavede version kræver noget med en surdej, en ovn og en masse kerner.

De to skiver rugbrød skal pensles generøst med hummus, som du enten kan hapse i dit lokale supermarked eller lave selv ved at blende kikærter (fra dåse virker fint) med salt, hvidløg, spidskommen og lidt olie.

Er du rigtig sej, så laver du din egen linse eller bønneburger, som efter sigende skulle være super let og smage rigtig godt, når man har fundet den rette balance af krydderier. Jeg har dog ikke selv det store overskud til udskejelser i køkkenet lige for tiden, da mine arbejdsdage simpelthen tager al min tid og energi – eller også drikker jeg drinks på en rooftopbar og snakker om verden med søde mennesker. Derfor har jeg købt frosne, grøntsagsburger ‘bøffer’ der smager super fint og mætter godt.

Der skal også noget grønt i burgeren, som bøffen kan hygge dig med. Jeg har valgt at stege skiver af svampe (som du enten kan købe skiveskårede eller selv stå med den lille svampebørste og rengøre). og savoykål, der bare fik et par minutter på en brandvarm pande med lidt olie, salt og peber. Brug de grøntsager, du kan lide.

burger

Bum. Så samler du dine dele og viola! Vegansk rubgrødsburger med svampe, hummus og virkelig meget ‘mmm’…

Mangler du mere inspiration til let og lækker mad på vegansk? Kig i mit arkiv HER

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Den ser superlækker og let ud, det kan være, at den skulle afprøves 🙂 Jeg holder selv af at spise vegetarisk, men synes det er noget sværere, når det gælder vegansk. Det kræver et ændret mindset omkring måltiderne, og der har jeg noget vej endnu. Så dejligt med dine enkle veganske opskrifter – tak for dem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hvor er jeg bare glad for, at du kan bruge mine simple idéer som inspiration 🙂 Jeg spiser selv hverken 100% vegetarisk eller vegansk, men holder af at eksperimentere med grønne retter flere gange om ugen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser godt nok lækkert ud. Jeg tror at jeg vil prøve at lave dem over weekenden, da jeg er mest til at eksperimentere i weekenden. I hverdagene synes jeg at det er svært at få tid. Jeg vil gerne prøve at lave mine egne linsebøffer. Kender du nogle gode sider, hvor jeg kan finde en god opskrift på bøfferne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Jeg har selv fundet inspiration hos maanebarnet, mia sommer, kærlighed og kikærter og mad med medfølelse, som alle er blogs 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Derfor bliver jeg ikke diplomat