Jeg har travlt med at nyde livet!

Jeg har ikke anoreksi

Et vægttab er ikke nødvendigvis lig en spiseforstyrrelse og en spiseforstyrrelse er ikke nødvendigvis lig med et vægttab. Dette er en utrolig vigtig og desværre ofte tilsidesat pointe, mener jeg.

Jeg er blevet spurgt nogle gange, om jeg har eller har haft anoreksi. Jeg har for nyligt været igennem et vægttab, hvilket kunne lede tankerne i retning af en spiseforstyrrelse, men det er ikke tilfældet for mig. Jeg vil dog gerne dvæle lidt ved, hvordan vi ser på spiseforstyrrelser, da det ofte er et misforstået emne.

Når debatten omhandler spiseforstyrrelser, er det ofte et relativt ensidigt billede, der fremvises. Det handler om meget spinkle kvinder, der ikke spiser, fordi de føler sig pressede til at se ud på én bestemt måde. Det billede er sikkert også sandt for mange, men det dækker langt fra alle, der er ramt af spiseforstyrrede tanker.

En spiseforstyrrelse er nemlig først og fremmest en mental problemstilling, der ofte er et synligt symptom på, at noget psykisk ikke er, som det skal være. Den synlige forskruede adfærd omkring mad er ikke ens for alle – og det er de mentale årsager bag heller ikke.

Jeg har selv haft spiseforstyrrede tanker da jeg var teenager, som dog aldrig blev til en spiseforstyrrelse, hvilket jeg er meget taknemmelig for i dag. Jeg er meget bevidst om, at mit vægttab her i New York ikke skal føre til yderligere tabte kilo. Jeg har fuld fokus på at passe godt på mig selv med nærende mad og jeg vil meget gerne tage nogle kilo på igen, men vigtigst af alt, så har jeg det psykisk godt og ved derfor, at jeg ikke er på vej ud i en spiseforstyrrelse.

bbiiii

Har du eller en af dine nærmeste en spiseforstyrrelse, så ræk ud til din egen læge, dine nærmeste eller Landsforeningen for spiseforstyrrelser, der kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Læs også mine tanker om ortereksi og dét at veje sin mad lige HER

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • Cecilie

  Hej 😊 Når jeg har læst dine indlæg omkring dit vægttab, så har jeg heller ikke tænkt du er på vej ud i en spiseforstyrrelse eller lignende. Som du selv har beskrevet, så er din hverdag meget anderledes og mere hektisk end i Danmark, og det kan medføre vægttab. Jeg har været i behandling for anoreksi og i gruppebehandling for bulimi. Ikke en af dem jeg gik i bulimibehandling lignede nogen med en spiseforstyrrelse – de så alle helt normale ud, nogle måske i den høje ende af ‘normalen’ på en BMI-skala, så nej, vægt og det at have en spiseforstyrrelse hænger ikke nødvendigvis sammen – man har heller ikke en spiseforstyrrelse fordi man er tynd. Det er dog godt du er opmærksom på det og gør noget ved det. Du er klog og fornuftig, og du ved også udmærket hvad der skal til. Mange ved bare ikke hvor pisse svært det faktisk kan være at tage på – jeg kæmpede selv med det! Jeg ville øge mit indtag, tog minimalt på, og så stoppede det. Kroppen sugede maden til sig som en svamp! Så det kræver meget. Meget mad, og ikke bare en halv avocado hist og et par ekstra mandler her. Der skal bare mad på tallerknen, og meget af det, ret meget mere end man tror. Det vigtigste er dog at du har det godt og nyder tiden i New York, og det virker det også til at du gør. Nu har jeg skrevet en del, håber ikke det er for kedeligt. Men anyway – man kan jo også gøre det sjovt at tage på! Man kan lave nogle lækre retter fyldt med en masse godt og nyde en kæmpe omgang is og chokolade til dessert med vennerne. Lave den største omgang havregrød med så meget topping at #porridgepassion hashtagget tages til et whole new level, imens man har lækker musik eller radio i ørene, kaffe i kruset og en smuk udsigt at se på. Man kan gøre så mange ting for at det også bliver sjovt og mere hyggeligt at skulle tage på. Det hjælper nok også når du kommer hjem til Danmark, men indtil da kan du nyde alle de lækre ting New York har at byde på 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Cecilie 🙂 Det er en sindssygt god pointe du har og jeg værdsætter at du tager dig tiden til at skrive om dine egne erfaringer med det her svære emne. Jeg håber, du har det godt den dag i dag 🙂 Vi er helt enige i, at det vigtigste er, om man har det godt. Jeg tager dine tips og erfaringer til mig og regner bestemt med, at der ganske snart er lidt flere kilo af mig. Tak for din kommentar og at du læser med, det sætter jeg stor pris på. Hav en god dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ski

  Jeg har heller ikke tænkt spiseforstyrrelse. Men jeg har til gengæld tænkt mild stress og problemer med helbredet. Derfor blev jeg så glad på dine vegne, da du skrev at du flyttede. Transporttid er bare dødens pølse og kan være en øgende stressfaktor.

  Jeg synes det lader til, at du er meget opmærksom på dit fysiske og mentale helbred samtidig med du nyder dit ophold. Du gør det godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak for de meget varme tanker. Du har i den grad ret i, at flytningen havde stor betydning for mig, da det virkelig har hjulpet på stressen af min krop at være tættere på arbejde 🙂
   Jeg forsøger i hvert fald at være det, så det er dejligt at høre, at det skinner igennem. Mange tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg syntes da du ser sund ud!!!:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Jeg har travlt med at nyde livet!