Oplev ægte amerikansk 4th of July!

Jeg har tabt 8 kilo

Dette indlæg er svært at skrive, men inden du danner en mening, håber jeg, du vil læse mine ord (jeg lover ikke at skrive en roman). Det er nemt at læse en overskrift og tænke sit, før man har læst et indlæg til ende, og jeg ønsker virkelig ikke at opfordre til unødvendigt destruktive tanker hos andre. Men jeg vil gerne dele mine tanker, hvilket jo er præmissen for en blog.

Sagen er den, at jeg har tabt 8 kilo. Og ja, det er pisse hamrende meget, når man ikke er ret stor i forvejen.

Jeg vidste godt, jeg havde tabt mig, da andre har påpeget min vægt, men jeg har ærlig talt ikke selv tænkt videre over det. Tallet på vægten overraskede mig derfor en del, da jeg steg på to forskellige vægte her i New York.

Nu bliver jeg nødt til at tage tyren ved hornene, da et vægttab som dette ikke er sundt. For mig er det altafgørende, at jeg psykisk har det godt, og at mit vægttab IKKE er forbundet med psykiske faktorer. Hvad jeg mener med det, vil jeg gerne uddybe, hvis du hænger med lidt endnu.

migtabtmig

Jeg er ikke sikker på det præcise antal kilo eller den præcise tidsramme, da jeg bevidst ikke vejer mig særlig tit, men jeg kan resonere mig frem til, at månederne før min afrejse til New York har været for stressende for mig, hvilket så er blevet forstærket af den travle livsstil herovre.

Var dette sket for bare få år siden, havde jeg været bekymret for mig selv. Eller rettere, det havde jeg nok netop ikke. Dengang var et vægttab sandsynligvis forårsaget af kombinationen af et ønske om kontrol i livet og en fascination af tallet på vægten, hvilket ikke er tilfældet i dag, hvor jeg er et andet sted både fysisk, psykisk og i livet generelt. Heldigvis.

Jeg har ikke nogen ambition om at ligne et ‘size zero’ ideal og synes også selv, min krop er pænere med lidt flere kilo. Mine tanker har de seneste uger kredset forbavsende lidt omkring mit udseende, så dette har i højere grad handlet om, at jeg har glemt at have fokus på mig selv. Mange tænker ikke over denne skelnen i forbindelse med vægttab, men årsagen bag er utroligt relevant, vil jeg mene.

Livet her i New York kører med 180 km i timen, og jeg prøver at følge med. Jeg suger til mig af faglig erfaring, griber alle de skønne sociale oplevelser og har det rigtig godt. Men jeg har også travlt og jeg har stadig mange smerter, så min krop bruger mere energi, end den får ind – hvilket jeg har haft for travlt til at opdage.

Det er som bekendt nemt at have gode råd til andre, men jeg tror, vi er mange, der har en tendens til at glemme os selv?

bloglovin_annawarrington
   

14 kommentarer

 • Hej søde Anna
  Får først skrevet nu selvom jeg har fulgt interesseret led i din skønne tur til fucking New York man!! Tænker dine kulo nok skal komme igen når du kommer hjem til N i DK og forhåbentligt mere ro på hverdagen. 8 kilo er meget at tabe for lille dig og det ser desværre ikke helt sundt ud. Klæder digmeget mere med lidt flere kilo på kroppen men du kan jo ikke helt styre det der sker med din krop lige nu.. og sdan er det nok bsre lige nu fordi du som du selv siger- kører på med 180 i timen.
  Pas godt på dig selv søde
  Knus nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej søde Nina 🙂 Jeg tror også, mine kilo nok skal finde vej tilbage til min krop, der netop sikkert bare reagerer på alt det nye og spændende herovre. Jeg er obs på det, da jeg naturligvis gerne vil passe på mig selv. Tak for alle søde tanker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Et ord:
  Shake Shack

  ok, det er så 2 ord, men stadig et sted. Boede jeg i NY, kunne jeg ikke holde mig væk, og så ville jeg fråde B&J is konstant, Det er heldigt jeg kun kommer til byen på ferie, ellers ville jeg veje et ton.
  Jeg tænker at alt dit arbejde og renden rundt ikke hjælper på stresshormonerne i kroppen, Måske skulle du lade det hektiske NY liv passe sig selv et par uger, og sætte dig ned og trække vejret og bare være Anne et par uger. Alt det spændende ved NY skal nok stadig være der, når du har fået fyldt depoterne igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak for dine søde råd Rikke, måske skulle jeg stocke up på nogle Ben and Jerrys til fryseren? Og sætte tempoet en smule ned de næste uger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sofie

  Det er sjovt, jeg har oplevet præcis det samme herovre. Vi har boet her et halvt år nu og selvom vi nyder godt at alle amerikanske lækkerier (starbucks, pizza, is osv), så har jeg også tabt mig betydeligt. Måske man går en hel del mere? Men jeg tror også, at alle de nye oplevelser tager rigtig meget af den opmærksomhed, som normalt går med hygge/kede-spisning derhjemme. Tiden flyver afsted og sjældent sidder man hjemme på sofaen med chokolade og stener tv…. faktisk aldrig. Jeg har altså også den tese, at man forbrænder mere, når man skal performer intellektuelt, alle kender vel det, at man er fysisk udmattet efter fx at lave matematisk i 8 timer. Der er et andet pace herovre og det kræver mental og fysisk energi at følge med og ikke bare køre på rutinen som i DK.

  Dertil sagt, så lyder det ikke på dog som om, at det er et decideret faretegn, at du er lidt tyndere, så nyd sommeren i fulde drag og så skal de manglende kilo nok finde vej tilbage i DK. Det er der ikke nogen grund til at få skyldfølelse eller dårlige tanker om – nyd NYC!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ej, hvor pudsigt Sofie. Jeg kender flere, der har taget på herovre, men jeg tror også, at det at tabe sig er ret normalt? Netop fordi man går utrolig meget, altid er på farten, der er trapper overalt og så er måltidskulturen bare en anden, end den vi har i Danmark, så man spiser mere på farten. Jeg tror, du har en super god pointe ift at hyggespise, som jeg også totalt har elimineret her, da jeg som du skriver er meget mere ‘på’, hvilket sikkert er kendetegnende for rigtig mange.
   Jeg er helt sikker på, de kilo vender tilbage, så er ikke bekymret. Jeg vil nyde NYC og håber, du også nyder tiden i USA 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg tabte mig også 5-6 kg imens jeg var i praktik derovre, og det var helt klart pga alle de skridt man når at gå på en dag derovre. Men som en anden skriver er Shake Schack vist løsningen! Mums!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det er faktisk lidt rart at høre, at andre har oplevet det samme. Jeg tror, du har ret i, at de mange daglige skridt faktisk hurtigere ‘løber’ op så at sige, end man lige regner med 🙂 Jeg må vist en tur forbi Shake Shack 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har også oplevet en forholdsvis pludselig vægtnedgang i forbindelse med at have lidt for meget om ørererne. Jeg ved som dig, at det ikke er sundt, så jeg prøver også at vende det igen, men det er svært.
  Må jeg spørge, hvad du vejer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Jeg er helt enig Marie, det er ikke altid nemt. Jeg prøver selv nu at være meget obs på at have nødder i tasken, drikke flere juice og smoothies i løbet af dagen og generelt vælge madvarer, der er tætte i kalorier – uden at indtage junkfood osv hele dagen. Jeg ved faktisk ikke, om jeg har lyst til at skrive hvad jeg vejer, hvilket jeg håber, er ok. Jeg vil lige tænke over det 🙂
   Jeg håber, du finder en god balance med din egen krop snart igen. Jeg hepper på dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Auntie

  Prøv med en ny sport: Rittersport😝. Spøg til side kære Anna. Ja 8 kilo erholdt nok meget sf tabe, når man som du var slank i forvejen. Du ved så meget om kost, så du må se at få noget sul på kroppen, så du kan klare de spændende udfordringer derovre i Guds eget land. Det lyser så spændende, alt hvad du oplever, opgiv fryder os i den grad på dine vegne. Skal hilse mange gange fra Preben, som er dybt koncentreret om en kvartfinale i EM😝. Keep cool and eat chocolate. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak for alle rare tanker søde auntie og bestemt et godt råd med Rittersporten 😉 Jeg passer på mig selv herovre og husker det med chokoladen, som min krop vist trænger til. Jeg sender en masse store knus jeres vej 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, Anna! Jeg håber virkelig, at du kan tage vægttabet og dig selv alvorligt nok. Når du lever under så stort et pres, er det sgu vigtigt, at man har tilpas robusthed. Og så håber jeg, at du har det fremragende derovre. Alt det bedste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak for de rare tanker og opfordringen, som jeg bestemt tager til mig 🙂 Jeg har fuld fokus fremover på at få nok med næring, da det jo er hamrende vigtigt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Oplev ægte amerikansk 4th of July!