Opskrifter med banan

Må en praktikant sige nej?

Som praktikant er du taknemmelig, ivrig og for alt i verden arbejdsom. Du har fået foden indenfor i din drømmebranche og nu skal den have én over nakken, så du kan imponere alle, du arbejder sammen med. Dit CV skal opdateres, din LinkedIn profil skal fyldes med blær og du er topklar på alle opgaver, der kunne være så heldige at falde i skødet på dig.

Men kan den ivrighed blive for meget? Må du egentlig gerne sige “nej”, når du er praktikant?

kaffe

De fleste praktiksteder er fornuftige, men mange (både virksomheder og organisationer), opererer lige på vippen af, hvad der er god erfaring, og hvad der tangerer udnyttelse. Som praktikant arbejder du for luft og kærlighed, hvilket vil sige, at du faktisk selv finansierer din arbejdsuge – mod at få værdifuld erfaring om dit felt i den ‘virkelige verden’ samt den eftertragtede fod indenfor, hvis du er heldig og/eller dygtig.

Jeg har selv en fuldtidsuge som praktikant for UN Women her på Manhatten, hvilket typisk er 45 timer om ugen, men det kan ske, at der er vigtige møder eller lignende, så det bliver mere.

Og jeg er personligt ikke ret god til at sige ‘nej’ generelt. Jeg ender meget ofte med en kalender, der er fyldt til randen, hvilket ikke er særlig sundt i længden. Jeg er passioneret omkring rigtig mange ting, hvor jeg gerne vil dedikere mig 100% til det hele, men det er ikke holdbart. Læs om mit breakdown tilbage i april hjemme i Danmark HER

I sidste uge var der Executive Board meeting hos UN Women, hvor jeg nu også er en del af deres team, hvilket betød meget lange dage med opgaver, som rakte langt udover, hvad mine timer egentlig gav mulighed til. Jeg havde derudover mine normale arbejdsopgaver til den afdeling min kontrakt egentlig knytter mig til, og hvor min supervisor er på ferie, så der er lagt en arbejdsplan til mig på forhånd. Oven i hatten var der også liiige en anden kollega, der bad om hjælp til nogle møder. Og med min evige ja-hat endte jeg med alt for mange kopper kaffe, for få timers søvn og et noget anstrengt smil sidst på ugen.

Heldigvis er uger som den ret sjældne og det høje tempo er også noget, jeg finder dragende og spændende ved netop at arbejde for FN, men flere kollegaer opdagede mine mange opgaver og fik hjulpet mig af med nogen af dem, hvilket var ret. Det betyder meget, at jeg også får noget anerkendelse for det, jeg laver. Det er vigtigt at lære at sige nej, hvilket jeg øver mig på!

Læs mere om hvad jeg laver for UN Women i indlægget HER, hvor du kommer med på en normal hverdag.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Opskrifter med banan