Hjemmelavet iskaffe

Sund take away New York

At finde sund take away i en storby, hvor man ikke er vant til at færdes, kan være noget af en udfordring. Alt afhængig af hvor langt ens ferie eller ophold er i udlandet, bliver man givetvis træt af junkfood, desserter og hurtige løsninger på et eller andet tidspunkt. Dette indlæg er derfor ikke en opfordring til ikke at nyde New Yorks mange lækre spisesteder eller muligheder, men blot et alternativ, hvis du ønsker tips til grønnere og mere næringsrige måltider, når du ønsker take away.

Det skal også lige tilføjes, at jeg bruger betegnelsen ‘sund’ i absolut bredeste forstand og egentlig blot mener, at der er mere grønt, mere næring og knap så meget tilsat fis i den mad, jeg anbefaler i dette indlæg. Læs mine tanker om det såkaldte ‘sundhedsbullshit‘ lige HER, hvor jeg snakker om, hvorfor vi skal slappe af med at kalde alting sundt eller usundt.

takeaway1

Normalt er det værste råd, når du besøger en ny by i udlandet at vælge kæderne, men det er netop mit første råd her: Vælg kæderne! Der er typisk rigtig mange store og ganske gode kæder, der specialiserer sig i takeaway, som er sundere – især i store byer som New York. Mange har et kæmpe udvalg af vegetariske, veganske og glutenfri muligheder, samt high-protein versioner af alle deres salater/retter. Mine favoritter af den slags tæller:

– Chopt Salads (Genialt koncept med fair priser og lækre råvarer, der altid er friske)

– Cafe Metro (Varme og kolde retter/salater/sandwich og morgenmad, hvor der er mange sundere versioner og fair priser)

– Pret a Magner (En smule dyrere og mindre portioner, men meget lækre små supper, wraps og salater)

– Just Salad (Ganske budgetvenligt, ok størrelse salater og stort udvalg)

– Fresh & Co (Godt mix af råvarer med mange valgmuligheder og budgetvenlige priser)

– Essen, Fast Slow Food (Varme og kolde retter med mange forskellige versioner på menuen)

Skærmbillede 2016-07-24 kl. 09.47.56

Er du ikke til salater og blandede retter med grønt, går du aldrig galt i byen i New Yorks mange thai, vietnamesiske og kinesiske take-away steder. Du kan blot holde lidt øje med mængden af sovs, hvad sovsen er lavet af og hvor meget af portionerne du spiser, men der er mange super fine og budgetvenlige steder overalt i byens summende gader.

Skærmbillede 2016-07-24 kl. 09.47.42

Er du turist i netop New York, så kan jeg anbefale mit indlæg med 5 praktiske tips til New York, hvor jeg deler ud af de små, men meget brugbare tips, når du vil have en lettere ferie i byen. Du finder de 5 praktiske råd lige HER

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hjemmelavet iskaffe