Du ved, du er praktikant, når...

Guide til studiestart – Q&A

I det øjeblik du læser svaret, har dit liv ændret sig. Jeg er gammel, at svaret på optagelse om studiepladser blev sent med posten, så jeg husker med al tydelighed følelsen af at løbe hen imod postkassen for med rystende hænder at tage fat i kuverten. Den føltes tung. Det måtte være et godt tegn, ikke? Jeg mener, hvorfor sende et afslag med en kæmpe brochure? Det ville næsten være for tarveligt!

Selvom jeg var meget selvsikker på min optagelse, var det stadig hamrende spændende at få det set sort på hvidt: tillykke, du er optaget på Københavns universitet. Min mave krøllede sig sammen og sådan cirka tusind sommerfugle bredte deres vinger ud.

De kære små sommerfugle fik dog straks følgeskab af nogle knap så søde venner i form af bekymringer, forventninger og tanker om det hele. Nu er jeg efterhånden en gammel rotte i gamet, og selvom jeg på ingen måde er ekspert i uddannelse, er det nu mere end 6 år siden, jeg startede med at studere. Derfor starter jeg en lille serie her på bloggen: Guide til studiestart. Her skal vi snakke lidt om alt det, der kan være svært, når man skal starte på et nyt studie. Så lad mig endelig vide, da dette er en lille Q&A til emner, jeg kunne skrive om.

Skal vi snakke om billige studieboliger, at leve på SU, hvordan man overlever rusturen, eksamensnerver, brugte bøger eller noget helt andet?

image

Tillykke med optagelsen. Her er en kop kaffe. Dem vil du (sansynligvis) se mange flere af i dit nye liv som studerende!

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Anne

  Hej Anna – god idé med sådan en serie! Jeg skal til at starte på tredje semester, så jeg har prøvet at være rundtosset i forbindelse med alle de nye indtryk og ting, man skal huske 😉 Jeg vil høre, om du kunne lave et indlæg om prioritering? Her tænker jeg på fif til, hvor meget man kan/skal læse og evt, forslag til, hvordan man effektivt kan komme igennem pensum. Eller måske noget om, hvordan du har prioriteret det faglige/boglige vs. erhvervserfaring, og hvordan du prioriterer “livet ved siden af” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Fedt du er med på ideen Anne! Det er jeg glad for 🙂 Og tak for dine forslag, dem skriver jeg ned! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Gerne et indlæg om hvor uhyre vigtigt det er at have lavet frivilligt arbejde og gå et studierelevant arbejde. Det højner jobchancerne efter end studie markant. Gerne allerede i løbet af bacheloren

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Du ved, du er praktikant, når...