Hedebølge i New York får kakerlakker til at flyve!

Nej, det er ikke modigt at vise en normal krop!

Nu siger jeg lige noget. Det er altså ikke ‘modigt’ at vise en helt normal krop frem på sociale medier. Kan vi ikke snart blive enige om det?

Ifølge Den Store Danske ordbog betyder modig: “ikke bange for at udsætte sig for farer, løbe en risiko eller blive udsat for misbilligelse”.

Ja, du er måske med til at bryde nogle sociale normer om kropsidealer ved at vise en meget trænet, meget slank eller meget overvægtig krop, da forskellig givetvis vil normalisere forskellighed, men… Når kommentarfeltet altid fyldes med mennesker, der kalder det ‘modigt’ at vise en helt almindelig krop, så er der altså noget galt. I et forsøg på at normalisere en krop, bliver den nu pludselig til noget særligt, som om det er noget helt særligt modigt at tage mindre tøj på, når det er varmt udenfor. På den måde fjerner vi os endnu mere fra, hvor naturligt det bør være, at vi allesammen ser forskellige ud.

Næste gang du ser en kvinde vise sin krop, kan du så ikke bare give hende et kompliment for at se dejligt glad ud? Hun er sgu ikke modig, hun er bare på stranden!

strand4

I øvrigt synes jeg også, vi skal stoppe med at betegne kroppe som ‘normale’, ‘slanke’, ‘trænede’ eller noget som helst, men det er en helt anden snak til et andet blogindlæg.

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Word! Hvor er du modig du skriver dette! Aj, just kidding. Men enig 😉 Generelt er der bare utrolig meget fokus på kroppen og hvordan vedkommende ser ud – og ikke det egentlig indhold. Jeg synes også jeg oplever det i det daglige; at min krop er genstand for bedømmelse. Heldigvis er det da primært positivt, men jeg har sådan set ikke bedt om folks bedømmelse uanset om den er negativ eller positiv. Samfundet er sgu tosset sommetider.. Thank God for at vi alle ser forskellige ud og endnu ikke er blevet til kloner! 😀

  vh Nana

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ha ha, tak for sarkasmen Nana, den er værdsat! 😀 Jeg er helt enig med dig i, at al den værdi der skal tilægges vores kroppe, den er sgu ret anstrengende at forholde sig til konstant. Beder man om vurderling, er det en anden snak, men det er som om, man skal bede om IKKE at blive vurderet? Det kunne være, jeg skulle skrive et indlæg om det – tak for inspiration 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anna. Synes lige jeg vil fortælle dig, at jeg virkelig godt lide den måde du ser verden på! Du tager ofte kendte/relevante emner op med din helt egen vinkel det, og det er rigtig spændende at læse om. Det er givende læsning, og af den grund læser jeg dine indlæg hver dag!

  KH Stephanie
  http://www.stephyblog.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak Stephanie! Det er virkelig nogle ord, jeg sætter stor pris på. Det gør mig rigtig glad at jeg kan være med til at sætte nogle tanker i gang, hvor er det dejligt, du læser med herinde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hedebølge i New York får kakerlakker til at flyve!