New York 9/11

Chocolate marshmallow bites

Den ultimative dessert eller snack at servere, næste gang du får gæster, får du hermed opskriften på. Det er en af den slags opskrifter, der er latterligt simpel at lave, men som både ser fantastisk festligt ud og smager af mere.

I USA og Canada er der stor tradition for at lave de klassiske ‘rice krispie squares’, som helt simpelt er smeltet skumfidus, der røres sammen med det knasende morgenmadsprodukt rice krispies, før det køles af og skæres i mundrette hapsere. Enhver amerikansk farmor og canadisk mormor har deres egen opskrift, og de kan laves i et hav af udgaver. Herunder får du min version. der skabte stor glæde til en familiedag i Vancouver.

Ingredienser til de ultimative ‘Chocolate marshmallow bites’ ala Anna

– 1 stor pose skumfiduser (køb de klassiske amerikanske ‘marshmallows’ – danske skumfiduser er ikke de samme og smelter ikke på samme måde)

– 2 spsk smør (portionen er kæmpe stor, så den lille klat smør gør ikke det store for det samlede kalorieindhold, men det gør en stor forskel for smagen og konsistensen)

– 7-8 dl rice krispies

– 1/2 plade mørk chokolade

– Alt det sjove pynt, du kan finde! Jeg anbefaler krymmel i fine farver, hakkede nødder og revet chokolade.

rice3

rice1

Du starter med at tage alle dine marshmallows i en stor skål, som du også putter de to spsk smør ned i. Den store skål sættes i mikroovnen i lidt under et minut. Derefter tager du den skønne blanding (der dufter af sukker og barndom!) og rør lidt rundt, da de smelter lidt sjovt. Det skal herefter tilbage i mikroovnen i ca. 30-45 sek indtil det er blevet til en hvid, fluffy masse af lækkerness.

Den hvide mix blander du nu med alle dine rice krispies, hvilket giver en utrolig klistret masse, der kan være lidt svær at blande sammen, så det er en god idé at putte lidt varmt vand på den grydeske, du bruger. Blandingen smøres ud i et ildfast fad, som enten er smurt med smør eller dækket af bagepapir. Smør det helt ud til kanterne i en tykkelse af ca 2-3 cm og sæt fadet i fryseren.

Nu kommer det svære, som er at vente. Det skal nemlig helst sætte sig natten over, så du kan med fordel klare forberedelserne dagen inden, du får gæster. Når det er helt frossent, kan du vippe den store firkant ud af fadet og med en varm kniv skære små firkanter.

For at pynte dem, skal du smelte din chokolade og ganske simpelt holde i én ende af de små firkanter og dyppe den anden ende i smeltet chokolade. De skal gerne stå et køligt sted, mens de køler af, og kan derefter serveres som de er, eller med krymmel og sjove toppings, som du bør pynte med, inden de bliver for afkølede.

rice2

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

New York 9/11