Du skal veje under 50 kg

Obama kom forbi

Under massiv sikkerhed med flere hundrede politibetjente, biler med tonede ruder og skudsikre veste, kom den mest magtfulde mand i den vestlige verden forbi.

I denne uge afsluttes den årlige General Forsamling i FN, hvor alle verdens ledere befinder sig i et rum og får muligheden for at tale frit til hinanden og til hele verdens befolkning. De har ganske simpelt et stort (meget smukt) rum, hvor der er plads til ledere, ministre, ambassadører og håbefulde praktikanter, så alle får mulighed for at høre på, hvad de nu finder på at sige.

Det er ikke en debat, som man ummidelbart kender det, og der er ikke regler for, hvad de må sige. Der er naturligvis en diplomatisk norm om, at man holder sig indenfor rimelighedens grænser, men det er en mulighed for alle verdens topledere til at fortælle, hvad de mener, er det vigtigste for den politiske agenda netop nu.

Obama tilbragte højest et par timer i de fine lokaler, men der var omkring 10 gader lukket fuldstændig af, checkpoints med politi og FBI, der sikrede alle forbipasserende flere gader væk, hunde der snusede alle mistænkelige tasker og ikke mindst et sandt virvar af mennesker i blazere.

Der er noget forunderligt ved at være midt i den slags organiseret kaos, hvor alle beslutter sig for, at tildele dette ene menneske så stor magt. I sig selv har Obama jo ikke noget magt – den er tildelt ham. Og alle gik totalt amok med deres telefoner, da han gik forbi på gangen, da han fik en kop kaffe og (heldigvis også) da han endelig stillede sig op på talerstolen for at tale.

14445892_10210581029183280_536916623_n

14446389_1152273718159430_561205761_o

14459901_10210581029143279_1720566341_n

FN er et forunderligt sted af uskrevne regler, magt, hemmeligheder og utrolig meget spil for galleriet. Læs mere om hvordan jeg fik min praktikplads for FN HER og hvad jeg egentlig har lavet det sidste halve år for UN Women lige HER

14469151_10210581029343284_49599214_n

Har du nogle spørgsmål om hverdagen sådan et sted som FN? Jeg har bare været praktikant, men besvarer gerne spørgsmål i det omfang, jeg kan.

 

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Det lyder altså som et virkeligt interessant sted at være og gud hvor jeg dog under dig det. Hvor er det godt at du fik forlænget dit ophold!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Kunne du ikke tænke dig at skrive et indlæg om hvad du skal, når du kommer hjem? Det er jo en lidt særlig situation, at være væk til et stykke inde i semesteret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Anna 🙂 Jo, det vil jeg rigtig gerne! Jeg er ikke helt klar til at dele, hvad der skal ske det næste stykke tid, men jeg fortæller gerne, når jeg er klar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Du skal veje under 50 kg