Konkurrence: Vind Omega-3 og D vitamin!

Alkoholkultur USA vs. DK

En enkelt drink eller 10 shots? En rolig bar eller dansen på bordene? Der er stor forskel på alkoholkultur både indenfor specifikke venindegrupper, men bestemt også indenfor lande, hvilket bliver mere tydeligt, når man rejser.

Det er naturligvis utrolig generaliserende at snakke om en ‘dansk’ vs en ‘amerikansk’ alkoholkultur, da der er mange variationer, når vi snakker om så mange mennesker. Ikke desto mindre har jeg helt personligt erfaret nogle forskelle, som i hvert fald har gjort sig gældende for min oplevelse af dét med at drikke alkohol i New York i forhold til København.

I Danmark: Går du i byen fredag og/eller lørdag (og torsdag hvis du er studerende eller har et rigtig godt forhold til din lever)

I USA: Går du gerne ud en mandag, en tirsdag eller en lørdag. Det kommer sig ikke særlig nøje.

I Danmark: Drikker du ikke i løbet af ugen, så alle genstande ryger ned på 1-2 aftener. Skål!

I USA: Drikker du typisk ikke mere end 2-3 drinks på en aften og er hjemme lidt efter midnat

I Danmark: Tager du gerne en kold øl til en picnic i parken om sommeren. Ah…

I USA: Skjuler du din lunkne øl i en brun papirspose i metroen…

Personligt savnede jeg et koldt glas hvidvin udendørs i sommers, men ellers er jeg blevet ret vild med den amerikanske alkoholkultur, hvor du tager et par drinks efter arbejde, men ikke drikker dig helt i hegnet. Så er du også typisk hjemme i relativt fornuftigt tid. Måske er jeg bare tæt på 30, eller måske er det egentlig meget smart? Hvad er din oplevelse med alkohol?

14805511_10210898413557691_240538649_n

14169618_10210325791042486_133975934_n

Læs ‘Kan du være sund og drikke alkohol?” lige HER

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Julie

  Jeg synes den amerikanske alkohol kultur lyder mere fornuftigt ift. Den danske, det med at man nyder et par drinks, og så det sådan set ligegyldigt hvilken dag det er tiltaler mig mere, da det mere er nydelseselementet ved alkohol man så får, hvorimod at når vi går i byen herhjemme i Danmark drikker man sig fra sans og samling på en aften. Det er skam også sjovt at Være fuld en hel nat, men jo ældre jeg bliver sætter jeg også mere pris på at nyde et enkelt eller to glas vin på en ganske almindelig mandag 🙂
  Super fed blog btw, du laver nogle gode indlæg jeg nyder at læse 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak for rosen Julie, det sætter jeg stor pris på 🙂 Jeg tror, du har ret i, at alder også har en hel del at sige, samt hvem man omgiver sig med naturligvis. Generelt er jeg selv blevet fan af konceptet herovre, hvor man tager ud og får et par drinks, men netop ikke sejler hjemad sidst på natten – måske jeg forsøger at implementere det blandt mine veninder hjemme i Kbh 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey Anna!
  Jeg hører ofte danskere sige, at de føler sig presset til at drikke herhjemme eller at folk kigger mærkeligt på en hvis man ikke drikker. Min oplevelse i latinamerikanske lande er lidt det samme – tro det eller ej. Her taler de bare ikke højlydt om, hvor meget de egentlig drikker. Det er nok noget kulturelt, men jeg har tit tænkt på at de her statistikker der siger, at danskere drikker mest – jeg tror det er fordi vi er ærlige om hvor meget og hvor ofte, haha 🙂 Jeg er ret ligeglad med om folk synes det er underligt, hvis jeg takker nej til alkohol. Min oplevelse i Chile er, at flere ryger weed end drikker. Det er nærmest lige så normalt som at drikke. Forleden spurgte min chef om jeg røg og vi talte om det som var det et emne om alkohol. Men de kan nu også meget godt lide at få en enkelt øl eller 2. Eller chilensk vin- selvfølgelig 😉 Hilsen Nana

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak for nogle super fede perspektiver på hele debatten om alkohol Nana! Det er altid spændende at høre, hvordan andre oplever sociale normer i andre lande, hvor det lader til, at der gennemgående kan være et vist pres på at dele diverse mere eller mindre usunde laster!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Konkurrence: Vind Omega-3 og D vitamin!