Jeg udregner ikke næringsfordeling

Er jeg blevet veganer!?!

Det er super trendy at være veganer. Alle måltider skal være grønne og alle hashtags skal helst fortælle, hvor bæredygtig og empatisk  du er. Det er naturligvis sat på spidsen, og vi er alle ofte for den selviscenesættende kultur fra sociale medier, men der er måske noget om snakken?

Jeg har ofte delt helt grønne måltider her på bloggen, hvor der hverken er kød eller mejeriprodukter i, og så er måltiderne pr. defintion, det man kalder veganske (hvis man udelukkende ser på kost-delen og ikke det etiske livssyn bag).

Men er jeg så blevet veganer, når jeg nu spiser sådan?

Nej, det er jeg ikke. Og jeg kan ganske kort fortælle, hvorfor jeg ikke sætter et navn på den måde, jeg vælger at spise. Fordi jeg ikke synes, jeg behøver det. Mine kostvaner behøver ikke et navn, en filosofi eller en masse regler, der fortæller, hvornår, hvorfor og hvordan, jeg skal spise. Punktum.

Jeg kan godt lide at tænke på bæredygtig produktion, dyre-velfærd og min egen krop, men jeg kan også godt lide fleksibiliteten og friheden i, at vælge forskellige måltider. Jeg tror nemlig ikke på, at alt behøve være 100% for at være godt. Du behøver ikke købe ALLE varer økologiske eller udelukke ALT sukker fra din kost, ligesom du ikke behøver være 100% veganer eller vegetar for at gøre en forskel for klimaet – eller hvorfor du nu måske overvejer at skære lidt ned på dit kødforbrug.

Måltidet var sponseret af 42RAW

14580607_10210697185367112_1700231594_n

14555803_10210697185807123_1092464089_n

14593758_10210697186367137_460711724_n

bbb

Inspiration til et andet vegansk festmåltid? Tjek min mexicanske lækkerbisken ud lige HER

 

bloglovin_annawarrington
   

3 kommentarer

 • Johanne

  Men spiser du så udelukkende plantebaseret eller spiser du også stadig animalske produkter engang imellem?😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Nej, jeg spiser ikke 100% plantebaseret 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

   Okay 🙂
   Selv spiser jeg overvejende pescotarisk/vegetarisk. Bliver måske veganer på et tidspunkt, men det er ikke aktuelt ligenu. Det er sådan kommet lidt løbende. Føler ikke, jeg har behov for at spise kylling og har ikke spist andet kød i mange år (fordi jeg hverken bryder mig om konsistensen eller smagen). Er helt enig med dig i, at lidt også gør en forskel mht.bæredygtighed og dyrevelfærd i det store billede, så der hvor man kan og vil bidrage, skal man selvølgelig gøre det. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Jeg udregner ikke næringsfordeling