Dragshow og drinks på en mandag

Glutenfrit bananbrød med kerner

Skal du bage? Prøv en lækker opskrift på sundt bananbrød med masser af kerner, der smager dejlig sødt, men som stadig minder mere om brød end om kage. Jeg har i hvert fald fået en ny favorit, der langt hen af vejen minder om et stenalderbrød, der blot er mindre tungt i det.

Opskriften indeholder reklamelinks til affiliate. Det kan du læse en forklaring på HER

14699865_10210750188372154_808401431_n

Opskrift på 1 bananbrød (eller ca. 10 små boller)

– 1 dl mandler

– 2 spsk hørfrø

– 1 dl valnøddekerner

– 2 spsk solsikkekerner

– 2 dl (glutenfri) havregryn

– 3 æg

– 2 store modne bananer

– 1 knivspids vaniljepulver

– 1 knivspids salt

– 1 tsk bagepulver

(evt 1 scoop proteinpulver)

Du starter med at køre alle kerner og nødder igennem en blender, så de er finthakkede. Bland med havregryn og hæld nu den tørre kerne/nøddeblanding op i en skål, hvor du rør bagepulver og salt i blandingen. Du kan nå lige skylle din blender (hvis du gider) og derefter blende de to modne bananer sammen med de tre æg, så det giver en blød masse. Den masse skal blandes med den tørre blanding, så det giver en fin dej.

Dejen kan du fylde i en brødform eller bage som knækbrød, hvis du er mere til den slags. Føles dejen for hård, kan du tilføje en ekstra banan, en spsk skyr eller lidt vand. Føles dejen omvendt for vandet, kan du blende lidt havregryn eller flere mandler, som du kan bruge som mel, der får det hele til at hænge lidt bedre sammen. Opskriften bliver hurtigt lidt på øjemål hjemme i mit køkken, men resultatet plejer at blive ganske lækkert. Skal du have lidt mere substans i brødet, så kan du fint tilføje 1-2 scoop proteinpulver med enten smag af vanilje, banan eller chokolade. Tilføjer du proteinpulver, skal du givetvis huske en smule ekstra vand eller lidt skyr til opskriften, da det kan suge lidt væske fra dejen.

God bagelyst!

Skal du bage endnu mere glutenfrit brød? Min yndlingsopskrift på gulerodsbrød, der er glutenfrit, finder du lige HER

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Dragshow og drinks på en mandag