Surprise: Jeg er i New York igen!

Snart færdiguddannet: Hvad så nu?

5 år lyder af lang tid, men ærlig talt føles det som i går, at jeg første gang trådte ind på Københavns Universitet med 100 sommerfugle i maven. At det så faktisk er 6 år siden, behøver vi slet ikke snakke om…

Den første forelæsning jeg var til, var til åbent hus for 7 (eller 8?) år siden, hvor jeg slæbte en veninde med, der skulle agere støtte, hvis jeg nu følte mig alt for malplaceret blandt de andre kloge og tjekkede kommende studerende. Jeg var helt overbevist om, at det hele ville være for svært, stort og intimiderende, men jeg havde også inderst inde en ro i maven, der sagde; her kommer du til at høre til. Og den følelse fik heldigvis ret.

Jeg har, modsat mange andre, meget sjældent følt mig skoletræt. Jeg har altid følt mig hjemme på skolebænken med næsen begravet i bøgerne – selv i de perioder, hvor eksamen kradsede, nerverne sad udenpå tøjet, og hvor jeg følte mig usikker på det faglige. Jeg vidste, det var her, jeg hørte hjemme.

Men nu banker den virkelige verden snart på. Jeg er nemlig snart færdiguddannet og skal svare på det frygtede spørgsmål: hvad så nu?

Efter 5 (okay, 6) gode år er tiden som studerende langsomt, men sikkert, ved at rinde ud. Det er snart slut med kaffe til 4 kr, lunke øl i fredagsbaren og en sommerferie, der varer på den gode side af to måneder. Efter jul mangler jeg ‘kun’ at skrive mit speciale, og så er jeg ny-udklækket statskundskaber. Det er både skræmmende og spændende på samme tid.

Efter mit halve år som praktikant for UN Women, har jeg fået nogle gode erfaringer med i bagagen om at arbejde for en international organisation, som jeg tager med mig. I dag er jeg tilbage i New York, hvor jeg nu glæder mig til endnu flere fede erfaringer! (Tak for alle jeres søde kommentarer på mit indlæg i går forresten).

Det er fortsat mit mål at arbejde henimod en stilling for FN indenfor området women, peace and security, men om jeg skal ud i felten med en humanitær vinkel, arbejde mere politisk og strategisk eller om jeg vil en mere akademisk vej, det har jeg endnu ikke helt afklaret. Det afhænger også meget af, hvem der liiige har lyst til at ansætte sådan en som mig. I den situation har man jo ikke helt lov til at være kræsen.

Har du erfaring som (kommende) nyuddannet akademiker?

go7

Mit tøj er sponseret af Hummel. De fine tights kan du selv klikke hjem HER og den behagelige træningstop finder du HER (affiliatelinks)

Er du selv midt i studietiden? Læs en oversigt over mine 10 blogindlæg om eksamen lige HER

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • Julie

  Åh ja. Det er et par år siden for mit vedkommende. Til mit held brændte jeg – og brænder jeg – mest for forvaltning og sundhedspolitik. De jobs er ‘lettere’ at få;) Held og lykke – det skal nok gå. Voksenlivet byder på mange ting, men særligt manglen på dårlig samvittighed (man kan altid læse lidt mere) har været fantastisk. Og lønnen, naturligvis.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Julie. Det er altid rart at blive mindet om, hvilke gode ting der venter på den anden side, hvor løn og det at vinke farvel til kronisk dårlig samvittighed bestemt også topper listen hos mig 😉 Tillykke med at alt gik godt, da du var færdiguddannet. Det håber jeg også, det gør for mig, når det bliver min tur 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Jeg bliver bare nød til at vide, hvor fanden i København du fremskaffer kaffe til 4kr???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   He he, det forstår jeg godt, du spørger om! På statskundskabs lille studentercafé laves der kaffe af studerende for studerende til 4 kr – man kan få en kiks med for 2 kr 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg blev færdiguddannet scient.pol i sommer, og jeg står desværre stadig uden job her to måneder efter. Desuden er det meget få af de jobs, jeg søger, jeg egentlig finder spændende, så jeg er desværre ikke særlig optimistisk på egne vegne lige for tiden 😕
  Men jeg sender masser af god karma i din retning til specialetiden! Og så er jeg også meget nysgerrig på, hvad du nu laver i NY igen?! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ej, Johanne. To måneder er ingenting! Jeg er meget optimistisk på dine vegne, da jeg kender mange, der har ventet langt længere tid, så du må endelig ikke opgive endnu 🙂
   Tusind tak for den gode karma! Jeg har gang i et indlæg, der fortæller mere om, hvad jeg laver herovre igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Surprise: Jeg er i New York igen!