Sådan lærer du ikke at være bange for mad

Sprøde ‘snickers’ kugler uden sukker

Skal du have noget lækkert her op til weekenden, kan jeg kun anbefale, at du smøger ærmerne op, går i køkkenet og laver sådan en portion sprøde ‘snickers’ kugler uden sukker. De indeholder frugtsukker fra dadler og en god portion flerumættede fedtsyrer fra peanutbutter, samt nødder, men det er altsammen gode (og naturlige) sager, som mætter mere, end hvis du havde kværnet en traditionel snickers – selvom de nu også smager dejligt ind i mellem.

Læs også: Basisvarer til sunde snacks

Denne opskrift giver ca. 12-15 små kugler, men det afhænger af, hvor store eller små du triller dem. Opskriften indeholder reklamelinks i form af affiliatelinks, som du kan læse mere om HER.

Opskrift på sprøde ‘snickers’ kugler

En håndfuld dadler uden sten

En knivspids salt

En lille håndfuld peanuts

3 spsk peanutbutter

En håndfuld havregryn

1 scoop proteinpulver med chokoladesmag

1 spsk ren rå kakaopulver

Saften fra 1 appelsin

100 gram god, mørk chokolade (med eller uden sukker).

Du starter med at blende dine dadler sammen med salt, proteinpulver, havregryn, kakaopulver, appelsinsaft og peanutbutter. Du kan både bruge cremet og crunchy peanutbutter eller være ekstra fræk og bruge en variant, hvor der er kakaopulver blandet i, så du får en kraftigere smag af chokolade. Sådan en sag finder du HER. Hak derefter dine peanuts helt fint og put halvdelen i selve dejen og gem den anden halvdel til at trille kuglerne i.

Når du har blendet dejen og trillet dine kugler, skal de lige stå i køleskabet en halv times tid, så de kan sætte sig. Imens kan du smelte chokolade og knuse rare sager til topping.

Toppingen som jeg har valgt, er knuste rice krispies (som jeg plejer at købe, hvis jeg skal lave chocolate marshmallow bites). Du kan også bruge enhver anden form for morgenmadsprodukt, som du ganske simpelt knuser i hænderne til sprødt pulver, som du triller kuglerne i, når de er blevet overtrukket med chokolade, hvilket jeg plejer at gøre ved bare at smide kuglerne ned i en lille skål med smeltet chokolade og forsigtgt vende dem med en gaffel.

Kuglerne smager bedst efter en tur i fryseren eller køleskabet, hvor de sagtens kan stå natten over, hvis du får gæster dagen efter.

ricekugle

Læs også: Basisvarer til sunde kager

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • Super deilig. Må prøves 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Kan man lave disse uden proteinpulver, hvis man ikke lige har det på lager? Jeg tænker ofte over hvilken funktion proteinpulver har i disse opskrifter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ja, det kan du sagtens Matilde. Jeg bruger gerne proteinpulver af tre årsager: det smager godt, det mætter og det fungerer som glimrende ‘mel’ i opskrifter, men du kan sagtens bruge lidt ekstra havregryn, mandelmel og kakaopulver 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

   Tak for svar! Det giver god mening 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  wow en opskrift der lækker, fortsæt endelig med det

  hilsen
  Mette
  http://www.fitnesskurven.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Sådan lærer du ikke at være bange for mad