Lynhurtig vegansk frokost

Må bloggere være politiske?

Trump eller Hillary? Hvem skal lede USA de næste 4 år? I aften bliver spændingen udløst, når millioner af amerikanere går til deres stemmebokse og sætter kryds ved enten den første kvindelige præsident i landets historie eller ved den første (hvad skal vi egentlig kalde ham?) kandidat af den kaliber…

Men hvordan skal sådan et præsidentvalg egentlig behandles rundt omkring i blogland? Udfaldet af valget kommer direkte eller inddirekte til at påvirke hver eneste én af os, da USA kan vælge at ændre deres udenrigs, handels og/eller sikkerhedspolitik fuldstændigt. Dernæst skal Danmark uundgåeligt tage stilling til, hvilken position vi tager i det store puslespil af internationale brikker. Du tænker måske, det ikke påvirker dig og din hverdag, men det gør det. Hvilken bil du kan købe til hvilken pris, hvem af dine venners venner du kender, som er såret i krig eller hvor dyrt det er at omregne en valuta, når du skal på ferie. Det påvirker os alle sammen.

Men må bloggere være politiske?

14875094_10210968568271515_160025484_n-1

Interesseret i politiske emner her på bloggen? Lav en kop kaffe og dyk ned i arkivet ‘politik’  for at læse med.

Politik er et emne, jeg træder varsomt med herinde på bloggen. Det er ikke fordi, jeg ikke interesserer mig for politik. Tværtimod. Som snart færdiguddannet statskundskaber, ligger politik mig meget på sinde. Nej, det er i stedet fordi, jeg ikke føler, blogmediet er det rette til at formidle eller diskutere politiske emner. Det bliver hurtigt en overfladisk omgang mudderkastning, når politik diskuteres online – efter min mening,

Jeg vil dog gerne tage forskellige emner af politisk karakter til debat – hjertens gerne. Eksempelvis har jeg diskuteret hvorfor, der ikke er flere kvindelige topledere (læs indlægget HER) og hvad det egentlig var, vi skulle stemme om tilbage i Maj, da der var valg om EU og retsforbeholdet (læs indlægget HER).

Det væsentlige for mig, er at de emner der diskuteres, bliver belyst fra flere sider. Min blog er ikke et talerør, hvorfra jeg øser ud af personlige, politiske holdninger, som andre så er tvunget til at høre på. Det tvivler jeg på, ville være interessant for særligt mange. Men bloggen er et talerør, hvorfor jeg gerne vil sætte tanker i gang hos andre – og selv høre de tanker.

Hvad mener du? Må blogs være politiske?

 

 

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Line

  Det er faktisk et ret interessant perspektiv. Jeg synes klart, at du gerne må være mere politisk – særligt fordi, at det kan være med til at nedbryde det, nogle gange, lidt fordummende bloggerimage. Samtidigt har jeg overvejet at lave en blog som kandidat for at invie folk i, at kandidater og politikere ikke er kedelige, sort/hvide typer, og hvilke tanker og overvejelser, der ligger i et sådant arbejde. Der er rigeligt rum til mere politik! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Selvfølgelig må de det! Jeg er måske heller ikke helt objektiv, hvad angår dét 😉 Men selvfølgelig må man det. Vi bloggere kommer med vores holdninger til SÅ mange andre ting. Hvilke sports BH’er der er bedst til løb eller hvordan man undgår hudorme. Hvorfor skulle man ikke også udtale sig om politik? Det er jo (no offence) mere vigtigt end SÅ meget andet.

  Man kan nok miste nogle læsere på det. Enten fordi folk er uenige eller fordi de ikke interesserer sig for politik. Men who cares?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Selvfølgelig! Jeg synes, det er superinteressant at høre synspunkter i forhold til politiske agendaer. Jeg synes, det er fint, at din blog ikke som sådan bliver et talerør for dine personlige, politiske holdninger, men på den anden side er det også interessant for mig at læse, hvad andre har af politiske holdninger, da jeg selv er tilhænger af, at man skal acceptere, at andre ikke stemmer det samme som en selv – hvilket jo også er vigtigt for vores demokrati, at vi ikke alle er enige. Jeg tænkte, om du måske ville skrive lidt om, hvordan du har oplevet præsidentvalget? Jeg tænker, der må være stor forskel på at “opleve” en præsidentvalgkamp versus et Folketingsvalg? Hvordan oplever du stemningen efter valget?
  Måske en liste á la de andre du har lavet om at være ny i NYC?
  Kram fra Anne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Selvfølgelig må man det! Jeg synes kun det giver lidt kant til blogmediet, som ofte godt kan være lidt “se-hvad-jeg-fik-til-aftensmad”-agtigt. Ikke at der er noget galt med det, you get my point 😉
  Selvfølgelig kan det komme til at virke belærende, nedladende eller en omgang mudderkast, hvis ikke der trædes varsomt, men jeg er ikke et sekundt i tvivl om at du mestrer dette, har du jo ofte vist at du gør 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Lynhurtig vegansk frokost