En god hårdag

Trump for President?

Hvad sker der i verden? Jeg fulgte valget tæt hele natten. Først fra en kold og åben plads i Hillarys headquarter og dernæst hjemme fra min seng, fordi hofterne ikke var glade for at stå i 4 timer, men det resultat som skærmen viste, kom oprigtig bag på mig – og mange andre. Trump for President?

Jeg havde udgivet et planlagt indlæg om en god hårdag i dag, men jeg kunne simpelthen ikke holde fingrene fra tasterne nu. Jævnfør mit indlæg i går ‘må bloggere være politiske’, kommer her min uforbeholdne, politiske mening. Du skal være så hjertelig velkommen til at være uenig og tilkendegive din mening i kommentarfeltet.

Trump kan de næste 4 år gøre meget skade, hvor rigtig mange menneskers liv vil blive påvirket. Han har senatet og huset bag sig, hvilket betyder, at det bliver utrolig svært for demokratiske forslag at komme igennem. Han kan udpege dommere til højesteret, der er imod abort (hvilket han med al sandsynlighed gør). Han kan minimere rettighederne for homoseksuelle i landet, drastisk øge uligheden ved sine voldsomme skattelettelser og ikke mindst fuldstændig ødelægge diplomatiske relationer med omverden. Manden er decideret farlig. For ikke at forglemme, at han har udtalt sig dybt racistisk og ingen respekt har for kvinder.

De mange stemmer må og kan kun være et udtryk for ‘politkker-lede’. Det er af flere analytikere blevet kaldt ‘det amerikanske brexit’, hvor vi også her, ligesom i England, ser en stor forskel på land og by, på høje og korte uddannelser og på indkomst. Den almene befolkning har simpelthen fået nok af eksperter, traditionelle politikere og såkaldte eliter.

Det er i og for sig også fint, men problemet er, at du opnår lande, som har en stor intern opdeling, hvilket ødelægger social sammenhængskraft. Du har også pludselig lande, hvor ekstreme holdninger trives, hvor frygt spredes hurtigere end lus i en børnehave og hvor respekten for forskellig erstattes af egenrådighed. Og det er hamrende farligt.

OBS: nedenstående citat er falsk, har jeg fået at vide. Trump har dog udtalt så mange hadefulde ord og beskeder imod stort set alle grupper, der ikke er præcis ligesom ham selv, at jeg ikke ser grund til at revidere selve indlægget.

15050260_10211057795542141_1741336597_n

bloglovin_annawarrington
   

8 kommentarer

 • Helene

  Word. Der er (desværre!) ikke så meget mere at sige om det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Nej, det er der ikke Helene. Jeg har forhåbentlig flere ord om et par dage, men lige nu er vi vist alle meget i chok.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Så meget enig med dig! Og jeg er chokeret over valgresultatet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kære Anna. Jeg kender ikke mange der ikke også er en smule chokeret og deraf bekymret over Trump som præsident. Men lige præcis det at han er imod abort og homoægteskaber var Obama altså også! Jeg tror der er så mange kristne amerikanske vælgere at præsidentkandidaterne næsten er nødt til at sige det – som en slags valgflæsk – uden at det reelt er noget de vil gøre noget ved. Lad os dog håbe at vi og verden ikke bliver så berørt af den nye præsident i USA. Kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Jeg tror, du har ret i, at mange af hans ekstreme holdning er/var valgflæsk, men netop det at budskaber som dem ER valgflæsk, finder jeg skræmmende. Obama legaliserede homoægteskaber for hele USA, så han var dog mere progressiv på det område, end Trump er. Jeg vil også helst håbe, at omverden ikke bliver så påvirket, som jeg tror, men jeg har mine tvivl. Tak for din kommentar Louise 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Da jeg lagde mig til at sove, troede jeg virkelig, Hillary ville vinde, så jeg sad bare i en ret chokeret tilstand og gloede på fjernsynet, da jeg vågnede. Jeg må dog indrømme, at jeg har frygtet udfaldet. DF-effekten er kendt, og jeg overvejede endda at skrive speciale om det for et år siden, men jeg troede bare, hendes forspring var stort nok.
  Jeg har brugt dagen på at gå og tænke lidt langs Berlin-muren, for det er da lidt tragikomisk, at det lige skulle være på Mauerfalltag, at Trump skulle vælges 😥 Men som statskundskaber er jeg enig i alle dine observationer – vi må bare krydse fingre for, han kommer til fornuft, når realiteterne rammer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ja, vi må håbe, der er nogle pragmatiske republikanere, der har været i det politiske game i årevis (og som rent faktisk har forstand på politik, host host), som kan rådgive ham. Det bekymrende er, at han har hele det politiske system bag sig, men mon ikke der er nogle bureaukratiske spilleregler, som også han må rette ind efter? Hans ‘wildcard’ attitude kan han jo alt andet lige ikke køre på de næste 4 år..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

En god hårdag