Ja, du tager på til jul - so what?

Brug dine rester af rødkål

Vi har alle en sørens masse rester efter jul, men vi orker ikke spise mere julemad. Hvis du heller ikke orker madspild, hvad jeg virkelig ikke håber, du gør, så kan du tænke lidt kreativt. Du kan eksempelvis lave en kæmpe stor og dejlig mættende salat med rødkål, der ikke smager udpræget julet. Det handler jo om, at bruge sine rester!

Det er naturligvis svært at undgå en lille association til jul, da rødkål jo bare ER ret julet, men det er også stadig december…

Du tager resten af det friske rødkålshoved, som ellers var begyndt at dø langsomt i dit køleskab, og snitter nogle relativt fine strimler. Dem svitser du i olivenolie ved virkelig høj varme i 2-3 min (ikke mere). Derefter tilsætter du 1-2 spsk æble eddike og rør rundt. Efter 1 min (ikke mere), tager du det hele af varmen, så det køler ret hurtigt. Dine rødkålsstrimler skal kun lige være svitsede, men ikke være blevet bløde.

Nu har du en lun, sprød og velsmagende basis for din salat til aftensmaden, frokosten eller bare sådan, hvis du mangler lidt grønt til den ellers noget bløde julemad.

Du kan for eksempel lave en lækker frokostssalat med en bund af frisk spinat og det lune rødkål toppet med bønner, peberfrugt, hytteost, et æg og et par klatter sennep. Det passer også rigtig fint med noget hjemmelavet knækbrød eller rugbrød til alt efter, hvor sulten du lige er den dag.

Læs også ‘Sparetips til dit madbudget’

15722838_10211547523665038_343030741_n

 

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Ja, du tager på til jul - so what?