Mine billeder misbrugt online

De bedste sunde dadelkugler

Findes der noget bedre end hjemmelavede dadelkugler? Det tror jeg vist ikke.  Enhver sundhedsblogger med respekt for sig selv har en opskrift (eller ti) på hjemmelavede dadelkugler. Jeg har nu i årevis produceret disse dadelkugler i massevis til veninder og familien i juledagene, da de smager fuldstændig fantastisk.
Du kan sagtens lege med både smag og konsistens, men herunder er mit bud på de bedste sunde dadelkugler, der gør lykke hos enhver lækkersulten mave i juledagene.
Opskrift på de bedste sunde dadelkugler (opskriften indeholder reklamelinks i form af affiliatelinks)
3 store håndfulde dadler, hvor sten er fjernet (de skal være rimelig friske, altså ikke helt hårde og tørre)
2 små spsk rom (eller nogle dråber rom essens)
2 dl kokosmel (plus 1 dl til pynt)
1 håndfuld mandler
1 håndfuld figner (hvis du kan lide dem. Alternativt en håndfuld rosiner, tørrede abrikoser eller lidt tørrede tranebær)
2 spsk havregryn
1 knivspids salt
Saften fra en halv til en hel appelsin (start med en halv og vurdér hvor blød massen er).
Pynt: frysetørrede hindbær, finthakkede nødder, kokosmel, kakaopulver, smeltet chokolade eller sukkerfri chokoladesovs.
rom4
Alle ingredienser puttes i en god blender, der blender en dejlig, klistret masse, som kan formes til små kugler. Føles massen for blød, kan du putte lidt flere havregryn, lidt mere kokosmel eller et scoop proteinpulver med chokoladesmag i og røre rundt. Er din masse omvendt blevet lidt for hård, kan du puttes lidt mere appelsinsaft i. Skal dine dadelkugler være mere julede, kan du også tilføje 1 tsk kanel til kuglerne, før de trilles. Skal de i stedet være mere trøffelagtige, kan du erstatte appelsinsaften med stærk kaffe eller sukkerfri chokoladesovs.. Du kan også med fordel rives lidt skal fra en øko appelsin direkte i massen, hvilket dufter og smager skønt.
Når kuglerne er trillede, skal de vendes i kokosmel, frysetørrede hindbær eller finthakkede mandler og stilles på køl. De kan sagtens holde sig i fryseren, hvis man vil lave en stor portion og gemme til juledagene.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Mine billeder misbrugt online