Når hjernen er tom for ord

‘Bliv rask straks’ hjemmelavet juice

‘Sund, økologisk, detox, vitaminbombe med sundt fedt’ juice kunne jeg have kaldt den her opskrift. Eller en anden (bullshit) clickbait tittel, der ville få flere til at klikke herind. Sandheden er, at jeg er dødtræt af, at have influenza med feber og hoste på 5. dagen, hvor jeg ikke får en skid ud af mine dage og er bagud med sådan cirka alting. Derfor udnytter jeg, at mine forældre (hvor jeg tilbringer weekenden) har en slowjuicer, så jeg kan få smidt en masse vitaminer i kroppen. Om det virker, aner jeg ikke, men jeg giver det gerne et friskt forsøg.

Hvorfor skal der olie i sådan en portion hjemmelavet juice? Tænker du måske. Det er der en rigtig god grund til. Det gør desværre billedet mindre instagram-venligt, men flere vitaminer er fedtopløselige, hvilket betyder, at de har brug for fedt for at blive optaget optimalt i kroppen. Det gælder vitaminerne A, D, E og K (kilde).

Et par spsk olie giver også nogle ekstra kalorier, som kan være sundt, når man er syg, og så er omega 3-6 og 9 fedtsyrer også rigtig glimrende at få som tilskud for de fleste. Jeg har her brugt livets olie, men brug den olie, du bedst kan lide (affiliatelink).

16176686_10211798665303422_781311681_n

Rødbede juice med ingefær og olie (indeholder reklamelinks i form af affiliatelinks)

– 2 små rødbeder

– 1 lille knold ingefær

– 1/2 appelsin

– En smule citron eller limesaft (hvis du har, kan udelades)

– En håndfuld frisk spinat

– 1/2 æble

– 2 spsk livets olie (eller anden god olie)

Smid det hele i din slowjuicer, eller prøv med en blender/normal juicer, indtil det har konsistens af juice. Bruger du en almindelig blender, skal du nok også have lidt mælk, mandelmælk eller mere saft i.

Rigtig god bedring til alle, der er ramt af influenza!

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Når hjernen er tom for ord