Skam, tapas og vin

Hvad fortæller min fedtprocent?

Nogle gange tager jeg på, og nogle gange taber jeg mig – ligesom alle andre kvinder, jeg kender. Det har taget mig lang tid, men jeg har arbejdet på ikke at gå op i min vægt, og nu går jeg så heller ikke op i min fedtprocent, som jeg ikke aner, hvad ligger på. Mit fokus har ærlig talt mest været på at skabe sunde vaner og sunde tanker, der giver mening for mig og min krop.

Det vigtige for mig er, at jeg er glad, når jeg ser mig selv i spejlet, men også at jeg har energi til hele dagen, at min krop fungerer og at jeg kan nyde de ting i livet, som jeg har lyst til at nyde. Rødvin og chokolade, lange gåture, dybe samtaler, høje grin og vind i ansigtet for eksempel.

Jeg har tabt mig 8 kilo i sommers, men det var ikke på en særlig sund måde. Et vægttab af kilo er nemlig ikke nødvendigvis et tab af fedt eller en forøgelse af muskelmassen. Ikke fordi vi alle skal gå efter det, for vi bliver jo stressede i hovederne, hvis vi har ét ideal, som vi alle skal leve op til. Din fedtprocent siger ikke ret meget om dit generelle velvære eller overordnede sundhed, men den kan naturligvis indikere, hvis du har nogle vaner, der kan være skadende for dit helbred på lang sigt.

Bør du så heller ikke gå op i din fedtprocent? Det skal jeg ikke kunne sige. Har du et bestemt mål, eller er du i gang med et bestemt træningsforløb, kan det give mening at foretage nogle målinger, der bruges som indikatorer på fremgang i processen. Men at leve sit liv efter, hvor mange procent af kroppen der er fedt, det orker jeg ikke.

Læs også ‘Opfølgning på vægttab: jeg har det godt’

16344224_10211870996711662_1270749933_n

Går du op i din fedtprocent?

   

2 kommentarer

 • Cathrine

  Jeg vil hellere gå op i min fedtprocent end jeg vil gå op i min vægt. Jeg har fundet ud af at min vægt ligger bedst ved 75 kilo, hvilet for nogle kan lyde af meget. However, jeg er også 180cm høj… Så jeg kan spise lige så sundt jeg vil, men min vægt vil ikke rykke sig særlig meget. Men det gør min fedtprocent til gengæld, så jeg går mere op i min fedtprocent. Selvom jeg ikke går synderligt meget i begge dele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det kan du have ret i Cathrine, hvor fedtprocenten kan sige noget mere om fordelingen af fedt og muskler, så kan vægten jo slet ikke give et indtryk af ret meget andet end, hvor tung man lige er den dag. Så det lyder som en ganske fornuftig strategi, du har 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Skam, tapas og vin