Giv en veninde gave

Jeg er faldet i SKAM fælden

Jamen, jeg havde jo ting, der skulle gøres. Bøger der skulle læses, og mails der skulle svares på. Og jeg har faktisk holdt skansen utrolig flot i mange måneder, hvis jeg selv skal sige det. Meeeen… Nu er det altså helt officielt sket: Jeg er faldet i SKAM fælden!

Pludselig er mine aftener blevet suget ned i et sort hul af Dr TV, hvor man kan se de første sæsoner helt gratis (med danske undertekster) og jeg er chanceløs. Jeg prøvede ellers længe at undgå, at blive en del af den stadigt større horde af både unge og velvoksne mennesker, der snakkede om den norske serie, der har taget os alle med storm.

Hvad er der så fantastisk ved SKAM? Ærlig talt syntes jeg før, det var lidt småirriterende, når folk snakkede om den. Hvor fed kunne en serie lige være, når den handlede om gymnasielivet? Har vi ikke set nok af den slags serier? Til det kan jeg kun sige nu, at jeg blev klogere.

Der er nemlig ikke andre serier, der minder om SKAM. Den er blottet for amerikanske, polerede klichéer om livet som teenager, men den viser heller ikke en forceret barsk udgave af hårde skæbner. SKAM er i stedet et relevant, skarpt og til tider grænseoverskridende tæt på indblik i, hvordan det er at være ung i Norden i dag med alle de sorger, glæder og pinligheder, som det indebær.

skam

Er jeg den eneste, der er faldet (sent) i SKAM fælden?

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

  • Johanne

    Jeg formåede kun at undgå indtil 1. december, hvor min søster tvang mig til at se den, da DR3 sendte den som julekalender. Jeg havde set alle tre sæsoner længe før juleaften, haha!
    Det er nemlig en fantastisk serie, der behandler nogle vigtige problemer 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Giv en veninde gave