10 ting jeg hader ved januar

Mit livs sidste mundtlige eksamen

Svedige hænder, begreber der flyver rundt og et blik, der søger mod udgangen. Alle der har prøvet at gå til mundtlig eksamen kender de (frygteligt lange) minutter, hvor man sidder og venter ude foran et lokale. Der kommer snart en venlig, men lidt træt underviser ud for at lede dig ind i lokalet, hvor du skal fake et overskudsagtigt smil, mens du desperat håber, dine håndflader ikke sveder, når du giver censor hånden. Du skal jo ikke vise, du er nervøs!

De 25-30 min en mundtlig eksamen varer, er som et slags vakuum i tid. Som regel får man sagt en hel masse rod, mens munden føles tår og tankerne hvirvler rundt, men forhåbentlig får man også sagt en masse klogt. De fleste garvede undervisere kan sortere i dine nervøse sætninger, så du alligevel får formidlet dine pointer nogenlunde fornuftigt.

Jeg havde mit livs sidste mundtlige eksamen i går. Og jeg var hamrende nervøs, fordi jeg følte mig uforberedt og ikke specielt velinformeret på forhånd. Du kan læse om mine tanker lige inden HER. Men det gik jo fint, som den slags ofte gør. Jeg havde foretaget den data-analyse, som faget krævede, fordi jeg befandt mig i New York, da holdet fik data-programmet downloadet og gennemgået. Jeg havde til gengæld teoretisk overskud, hvilket landede mig en pæn middel-karakter på 7, og jeg er lettet.

Det er ingen pragt præstation, men det er også sjældent, vi altid kan præstere i toppen i alle livets aspekter. Sådan går det jo. Og det er alligevel lidt mærkeligt, at jeg har siddet på sådan en stol med svedige hænder for sidste gang. Det var min sidste mundtlige eksamen, for jeg er snart ikke studerende mere. Nu venter en enkelt skriftlig eksamen og mit speciale forude!

Læs også ‘Snart færdigudannet. Hvad så nu?’

16111824_10211715376501254_1045497916_n

Har du en eksamenshistorie, du gerne vil dele?

   

5 kommentarer

 • Josefine

  Jeg skal til min første mundtlige eksamen på uni på mandag og den er uden hjælpemidler i forberedelsen, så jeg er hamrende nervøs. Til gengæld synes jeg det har hjulpet en del på nervøsiteten, at få læst rigtig godt op. Så skal jeg bare få memoreret det hele og mindet mig selv om, at jeg jo nok godt kan. Uanset hvad kommer man jo ud på den anden side 😉
  Held og lykke med din skriftlige eksamen og specialet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Åh, Josefine. Den følelse husker jeg SÅ godt! Den første mundtlige eksamen på uni, er virkelig nervepirrende, fordi man ikke helt ved, hvordan det foregår. Og det er så nemt at have meget høje forventninger til sig selv, men bare husk at det hele nemlig går i sidste ende. Du kommer helt sikkert til at klare det super fint, og selv hvis karakteren ikke er særlig god, så siger det jo heldigvis ikke noget om, hvor intelligent, succesfuld eller fantastisk du er. Eksamen kan være lidt af et lotteri til tider, men hvis du er godt forberedt og arbejder på at slappe af, så kan det ikke gå helt galt. Bed evt din underviser om feedback efterfølgende (uanset hvordan det går) for at have mere ro i maven næste gang 🙂 Held og lykke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  Skal du ikke til mundtligt forsvar af dit speciale? Det var nemlig den fedeste eksamen, jeg nogensinde har været til. Tænk, at kunne fortælle om det, man har fordybet sig i SÅ længe. Min begejstring var i alt fald svær at skjule, på trods af at jeg normalt er virkelig meget angst op til en eksamen.
  Endelig vil jeg bare lige tilføje, at det der med “sidste eksamen” nødvendigvis er så absolut. Pludselig får man lyst til/mulighed for videreuddannelse og så er man tilbage ved det grønne bord igen.
  Men til lykke med veloverstået eksamen – nyd følelsen af frihed, der altid er lige efter sidste eksamen og til sidst; tusind tak for din blog 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Nej, det er sparet væk på statskundskab – desværre. Så jeg afleverer en skriftligt opgave og håber på det bedste. Det må godt nok være en speciel følelse at skulle snakke om noget, man har arbejdet med et halvt år. Det forstår jeg godt, du synes, var fedt! Jeg ville virkelig gerne også have en mundtlig eksamen efter aflevering.
   Mange tak for de søde ord! Jeg er meget glad for, du er glad for at læse med 🙂 Og du har helt ret; man skal aldrig sige aldrig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Berit

   * IKKE nødvendigvis er så absolut (skulle der stå)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

10 ting jeg hader ved januar