Vandrette striber til kurver (fuck moderegler)

Nemme banan pandekager uden mel

Banan pandekager smager skønt til morgenmad, som dessert eller som sød snack i tasken, når du er på farten til lange dage. De gør sig også eminent godt til en brunch, hvis du skal forkæle dig selv eller andre. Det tager ikke mere end 20 min at smække sådan en portion mættende og lækre pandekager frem, og du behøver heller ikke en masse fancy ingredienser.

Der er faktisk ikke nogen undskyldning for ikke at hoppe i køkkenet med det samme!

Opskrift på ca. 5 store eller 10 små pandekager

– 1 stor banan (meget moden)

– 1 tsk bagepulver

– 1 tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker)

– 1 knivspids salt

– 2-3 æg (alt efter størrelse, start med 2 og mærk efter om dejen er for tør eller vandet)

– 2 dl havregryn

Du starter med at blende havregryn med banan og alle andre tørre ingredienser. Tilføj æg og blend det hele sammen, så det bliver en lind masse. Føles dejen for tør, kan du tilføje lidt danskvand (det gør dem ekstra ‘fluffy’) eller 1 spsk almindelig vand. Føles den for vandet, kan du tilføje en håndfuld blendede mandler (ala mandel-mel), lidt ekstra havregryn eller 1-2 spsk af den slags mel, du foretrækker at bruge.

Du steger dine pandekager i kokosolie, smør eller olivenolie, alt efter hvad der passer dine smagsløg bedst. Min erfaring er, at de bliver bedst, hvis du laver dem lidt mindre og starter med ret høj varme, hvorefter du skruer ned til middelvarme og vender dem, når de begynder at få små bobler.

De finde banan pandekager kan serveres med frisk frugt, skyr, en klat flødeskum eller spises lige som de er.

Læs også ‘Jeg er begyndt at spise gluten igen’

15417066_10211407291919332_874739770_n

Læs også ‘Sund og lækker brunch til 1’

   

4 kommentarer

 • Gustavo Woltmann

  Jeg har før forsøgt mig med at lave bananpandekager uden mel – det var ikke helt den succes som jeg havde håbet på. Så jeg må prøve mig frem med denne opskrift.

  Venlig hilsen

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Gustavo. Jeg håber, denne opskrift bliver en større succes, end de andre du har prøvet tidligere. Mit bedste tip til pandekager, er at prøve sig frem med dejen. Nogle gange føles den for tør og andre gange for flydende, men så kan man justere med havregrynsmel og mandelmel eller vand/mælk og lignende, indtil dejen får en tilnærmelsesvis klassisk pandekageagtig tekstur 🙂 God bagelyst!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Sidder og nyder mine bananpandekager lige nu sammen med en god kop kaffe! Mums, de blev super gode- tak for opskriften! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Vandrette striber til kurver (fuck moderegler)