Instagram fail

Abstinenser (bryd tabuet)

“Ej, jeg har abstinenser efter kaffe…” Eller efter en ny Netflix-serie hvor sæson 2 lader vente på sig. Mange bruger ordet abstinenser i daglig tale om noget, de lige godt kunne have. En såkaldt craving.

Jeg bruger ordet lidt anderledes. Jeg har nemlig haft abstinenser i ordets ikke særlig instagram-venlige forstand. Senest har været denne weekend, hvor jeg har spist mere chokolade, end jeg plejer at gøre på en måned. Sukker dulmer nemlig. Jeg har også sovet mere, end det næsten burde være muligt. Mine abstinenser denne omgang har ikke været slemme, ikke så slemme som jeg har prøvet. Jeg kæmper for at sænke min dosis af smertestillende medicin, men det koster et par dage med hedeture, rastløshed, massiv træthed og generel snurren i krop og hoved.

Der er rigtig mange danskere, der er på forskellige former for medicin. Det betyder, at der er rigtig mange danskere, der har prøvet at trappe ned og ud af medicin. Abstinenser bør altså ikke være noget pinligt eller noget, vi ikke taler om. Det er alligevel utrolig sjældent, jeg læser noget om det. Måske er det fordi, det er et kontroltab? At det er pinligt overhovedet at spise medicin i første omgang?

Men abstinenser er altså ikke kun forbeholdt narkomaner eller alkoholikere. Jeg synes ikke, det er pinligt at snakke om medicin. Hverken overfor mine venner, familie eller her online. Nu vil jeg gå en tur og få noget luft. Og måske en kaffe.

Læs også ‘Du burde ikke spise medicin‘ eller ‘metadon i metroen’.

16809114_10212083353660453_2002548388_n

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

 • Nina

  Hej Anna. Tusinde tak for dette indlæg. Jeg lever selv i store perioder på medicin, hvoraf jeg bliver så vanvittigt træt. I de perioder har jeg brug for 12 timers søvn, og går derfor i seng klokken 19 for at kunne passe mit studie. Det er noget der er virkelig svært for mig at snakke om, og det er svært at forklare andre at man som 24-årig studerende i perioder har behov for at gå i seng klokken syv om aftenen. Derfor undgår jeg så vidt muligt at tale om det, og er på en eller anden måde også lidt flov over det – især over for de fordomme man kan møde. Men de fordomme ændres jo kun ved at vi snakker om det og ikke fortier det.
  Så tak for at sætte fokus på emnet! Som du siger er vi jo mange der af den ene eller anden grund for medicin, og som følge af det er der jo nogle bivirkninger, både på og efter medicinen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Nina 🙂 Mange tak for din kommentar. Det gør mig ondt at læse, at du også er nødt til at tage medicin. Jeg kender alt til den massive træthed, der kan følge med medicin, og det er virkelig ikke rart, når man er i tyverne og føler, man burde have en hel masse energi. Jeg er heller ikke selv særlig god til at tale om det, men jeg øver mig! For jeg tror, der er mange flere derude, der kan relatere til det, end man lige tror – men hvis ingen taler om det, så føler man sig netop alene og forkert med det. Rigtig meget held og lykke med studiet og det hele 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Instagram fail