Jeg føler mig doven (personligt indlæg)

Energikugler med ingefær og grøn te

Dadelkugler behøver ikke altid smage af kakao og kokos, selvom det også smager rigtig dejligt. I denne portion har jeg taget udgangspunkt i de klassiske kugler med tørret frugt, der giver god energi til en lang dag på farten eller bare til at stille lækkersulten med en kop te om aftenen.

For at give de små energikugler en lidt anderledes smag, har jeg revet lidt ingefær i opskriften, samt brugt stærk grøn te som væske fremfor den klassiske smag med kaffe eller appelsinsaft. Smagen er sød, men den har lidt mere bid end de klassiske dadelkugler. Prøv den næste gang, du får lyst til noget sødt og sundt!

16426519_10211888468428444_1358240858_n

Opskrift til 10-12  kugler

– 2 spsk grøn te

– To håndfulde dadler

– 1 knivspids salt

– 4-5 tørrede abrikoser

– 1 dl havregryn (eller mandelmel)

– 2 spsk kokosmel (plus en smule til at trille kuglerne i til sidst)

– Chia frø til at trille kuglerne i til sidst

– 1 spsk fintrevet ingefær (alt efter dine smagsløg)

Mængderne er ikke super vigtige her, så du kan sagtens erstatte abrikoser med eksempelvis figner, hvis du har nogen liggende af dem. Foretrækker du lidt fastere kugler, kan du også tilføje lidt mere havregryn eller evt. mandelmel. Du kan også sagtens tilføje lidt kakao-pulver eller honning, hvis du savner lidt mere sødme til kuglerne.

Alle ingredienserne blendes, indtil du har en lind masse, som du kan trille kugler af. De bliver bedst, hvis de lige får lov til at sætte sig i køleskabet en halv times tid, før du triller dem i kokosmel og chiafrø. Kuglerne kan sagtens fryses, hvis du får lyst til at lave en stor portion og tage dem op efterhånden, som du mangler lidt energi til de lange dage.

16358834_10211888468228439_1751343020_n

Velbekomme!

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Jeg føler mig doven (personligt indlæg)