Podcasts er det nye sort

Gode råd til specialestart!

Nu er det sgu alvor! Jeg er snart færdiguddannet fra statskundskab, og det betyder, at jeg er gået i gang med en proces, der kommer til at tage det næste halve år af mit liv. Specialestart betyder lange dage med næsen i bøgerne, kaffekoppen limet til min højre hånd og en helt ny hverdag. Det er ingen hemmelighed, at jeg har haft svært ved at finde struktur i en strukturløs hverdag efter jeg kom hjem fra New York til jul, men de seneste par uger har budt på en ny rytme.

Ansvaret er mit, og jeg har erkendt, jeg fungerer bedst med en form for struktur. Det er derfor vigtigt for mig, at jeg løbende opdaterer min kalender og får en form for fast rytme. Jeg skriver mit speciale alene, men har en del veninder der også sidder med opgaver, så vi har nu faste dage aftalt, hvor vi sidder sammen. Det er også vigtigt for mig ikke at sumpe hen i min lejlighed, så jeg har aftaler om at sidde rundt omkring på Københavns læsesale, hvor der er ro, men liv omkring mig. På den måde kan jeg behandle denne opgave mere som et arbejde, hvor jeg ‘er på arbejde’, når jeg er ude og holder fri, når jeg er hjemme.

De grænser skal nok blive mere og mere flydende, jo længere i processen jeg kommer, men for nu virker det godt. Udover faste læsedage, har jeg også indsat faste træningsdage 3 gange om ugen, hvilket kan ændres til en tur i svømmehallen eller en gåtur, hvis mine hofter brokker sig.

Flere gode råd til specialestart har jeg ikke i ærmet for nu, da jeg selv kun lige er gået i gang. Jeg tror, det vigtigste er, at man finder ud af, hvordan man selv arbejder bedst. Jo bedre du kender dig selv, jo bedre kan du indrette din hverdag efter det. Kan du bedst li at få en tidlig start, eller vil du helst sove længe? Ender du med at se Netflix derhjemme, eller spilder du tiden ved at cykle på læsesal? Er det vigtigt for dig med pauser, eller arbejder du bedst i lange stræk?

Det er altsammen spørgsmål, der er gode til stille dig selv, før du går i gang med et stort projekt.

Læs også ‘8 tips til livet på SU’

16736184_10212018360115655_632930057_n

Har du gode råd til specialestart?

bloglovin_annawarrington
   

6 kommentarer

 • Line

  Hvad skal du skrive om? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Line 🙂 Jeg har faktisk overvejet at skrive et indlæg om det, da jeg har fået spørgsmålet en del gange. Jeg er stadig i processen med at snævre mit emne helt ind, og min problemformulering har ændret sig en del, men grundlæggende skal jeg skrive om den danske stats online kampagner rettet imod at afsikkerhedsliggøre truslen fra Islamisk stat på nettet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg skrev hele mit speciale på læsesal. 9-18 hver dag i 5 mdr. Det var den bedstebproces- og som du skriver- dejligt at have fri,når man er hjemme 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det lyder som en rigtig god proces, du har haft Ditte. Tak for at give din erfaring videre! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg afleverer om små to uger (på sociologi, hvor du startede sjovt nok :)) og det der har været bedst var faste rammer! At “møde” kl 8-9 hver dag og gå kl 16. Ellers kører man simpelthen død i det.. Det er SÅ vigtigt at holde fri når man har fri og lægge det fra sig når man går. Indtil videre har jeg ikke følt processen som værende specielt slem eller overdrevet hårdt som man hører andre sige.. Det hele handler om planlægning!

  Nu lyder det ikke som om du skal indsamle egen empiri, men ellers ville mit råd være at få metode og indsamling overstået så hurtigt som muligt. Hmm, what else. Nå ja, selvom det er vildt svært så er det virkelig en hjælp at lægge sig nogenlunde fast på teori/metode/problemfelt også stole på det.. Der er så mange der hele tiden ændrer drastisk og det stjæler bare SÅ meget tid.

  Hvis du kan så søg om specialeplads på CSS – det er virkelig rart ikke at skulle slæbe 10000 bøger frem og tilbage hver dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ej, hvor er det spændende Maria. Tillykke med din snarlige aflevering! 🙂 Jeg synes, du har nogle rigtig gode råd til skriveprocessen, som jeg bestemt vil huske på. Jeg skal faktisk indsamle en del empiri, så jeg vil tage dine råd til mig om, at få det hele samlet så hurtigt som muligt, så behandlingen af data og selve analysen bliver så rolig som mulig med god tid, da der helt sikkert kommer uforudsete udfordringer, der tager tid, som du siger. Jeg har en del af mit litteratur online og prøver at dele bøgerne op, så jeg ikke slæber det hele, men skal nok lige have et skab på css 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Podcasts er det nye sort