Acai Bowl til morgenmad!

Hvem ville du helst spise middag med?

Jeg sidder og ser Gift ved første blik i går, hvor deltagerne skal stille hinanden spørgsmål for at lære det fremmede menneske, der ligger overfor dem i dobbeltsengen bedre at kende. De får så det kendte spørgsmål; hvem ville du helst spise middag med?

I de sekunder fra DR klipper hen til eksperterne, der forklarer hvorfor det spørgsmål er virkelig godt i nye relationer, og så til deltagerne svarer, der får jeg selv tænkt. Hvem ville jeg helst spise middag med?

Og mit tænkte svar afslører (åbenbart) noget om mig. Mine første tanker er nemlig (i vilkårlig rækkefølge): Barack Obama, George Bush og Ole Wæver. Sidstenævnte er en af de professorer på Københavns Universitet, som i en gæsteforelæsning for flere år siden kickstartede min store interesse for sikkerhedsteori. De to første behøver vist ikke yderligere introduktion, men dem ville jeg spørge hver især, hvordan de tror, de har påvirket verdens gang i deres politiske virke, og hvad de ville gøre om, hvis de havde haft den viden om verden, som de har nu. Jeg tror, der kunne komme ganske interessante samtaler ud af den middag, hvis de da ikke syntes, jeg var for kedelig en borddame..

Nå, tilbage til Gift ved første blik, hvor DR nu har klippet hen på deltageren, der skal svare. Grådkvalt fortæller Mette om hendes afdøde morfar, som hun gerne ville lære bedre at kende. Av. Spørg lige om jeg på daværende tidspunkt føler mig som et utrolig kynisk menneske, der også burde have tænkt på familiemedlemmer først.

Og jeg ville naturligvis også elske at spise middag med alle dem, der er gået bort fra min udvidede familie i et par generationer tilbage for at se, hvem der har formet mine forældre og deres forældre. Det kunne være fascinerende, rørende, spændende og sårbart på én gang, tror jeg.

Det store spørgsmål er nu. Hvem ville DU helst spise middag med? Det kunne fx være sushi…
16838097_10212103802011649_1043958662_n

Hvis du ikke selv har fået set Gift ved første blik, kan du se alle de nye afsnit gratis inde på Dr.dk eller læse et recap af hvert afsnit inde hos den altid sjove Miriam lige HER.

   

5 kommentarer

 • M

  Havde en ven som stod mig utroligt nær. Han var mere en bror end en ven. Vi talte sammen i timevis hver dag og han var der altid for mig når jeg havde brug for det.Det var ligegyldigt hvor slemt det stod til, og på trods af den kæmpestore afstand mellem os, så var han der.
  Vi talte om at vi skulle mødes i Berlin her for nogle år siden og spise sushi sammen, og bare tilbringe tid sammen, men det blev desværre ikke til noget.
  Den dag i dag nager det mig at jeg ikke tog afsted, at jeg ikke kunne. Min ven døde, begik selvmord få måneder senere.
  Jeg tænker stadig ofte på ham, og kommer nok aldrig over det at han er død, at jeg aldrig kan tale med ham igen, høre hans stemme og se ham. Ville ønske at jeg kunne have været der mere for ham end jeg var.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Det lyder som en fantastisk ven, som har betydet meget i dit liv. Hvor er du heldig at have mødt ham, men hvor er livet bare uretfærdigt nogle gange, når han ikke er her mere. Det lyder mere hårdt, end jeg overhovedet kan forestille mig. Jeg sender en masse tanker din vej, selvom det naturligvis ikke gør en forskel.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Sjovt, jeg tænkte også Barack Obama med det samme, da jeg så det 🙂 Men da han så sagde Winston Churchill, så kom jeg mere på den vogn. Det ville være ekstremt spændende!
  Men selvfølgelig ville det også være fantastisk at kunne gense afdøde familiemedlemmer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Ej, fedt jeg ikke var den eneste, der fik Obama i hovedet 😉 Churchill kunne bestemt også være en vanvittig interessant middagsgæst!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pippi Langstrømpe, Maude Varnæs, Tim Burton, Sokrates og de 7 små dværge i skøn kombi.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Acai Bowl til morgenmad!