Hjemmelavede linse bøffer

Det vil du læse i dag

Man bliver lidt træt på forhånd, gør man ikke? Jeg skal i hvert fald trække vejret dybt, når jeg tænker på Kvinders Internationale kampdag. Og det er faktisk rigtig synd, for i virkeligheden burde jeg være glad for muligheden for at diskutere vigtige emner – det plejer jeg at elske.

Måske er jeg bare påvirket af, at jeg synes, debatten er så polariseret og mangler dybde de fleste steder? Der er helt sikkert nogle relevante og interessante debatter, bevægelser og aktiviteter derude, men det føles ofte som om, de findes i lukkede siloer? At dem, der måske havde godt af at høre nogle fakta om emnet ligestilling på forhånd har lukket ørerne? Måske er jeg unødvendigt negativ, og jeg stopper aldrig med personligt at engagere mig i emnet, som jeg brænder for. Det bliver bare ikke altid med lige høj stemme på internettet, hvor det som bekendt kan være problematisk at have en debat – jævnfør dette indlæg.

Men hvad vil du læse i dag? Aviser, artikler, debatindlæg, læserbreve, blogindlæg og diverse kommentarfelter vil på hver deres måde være fyldt med emner, der relaterer sig til denne omdiskuterede dag – kvinders internationale kampdag. Nedenfor kan du se mit bud på, hvad internettet vil flyde over med i dag…

Læs også ‘Kvinder sætter sig bagerst i bussen’ eller ‘Fortæl mig igen, vi ikke har brug for ligestilling’

metro5

Så… Hvad vil du læse i dag?

Mænd der ikke mener, der er brug for nogen kampdag (gerne krydret med: hvornår er det mændenes kampdag?)

Kvinder der hårdnakket påstår, at vi da har ligestilling i Danmark

Både mænd og kvinder der mener, at dem der holder kampdag skal ‘tage en tudekiks’ eller andre mindre pæne udtryk

Kvinder der mener, de kan ryste deres numser i g-strenge og samtidig være feminister

Andre kvinder der slet ikke ser g-strenge, numseryst og fremtræden seksualitet som feminisme

Mennesker der er trætte af at bruge tid på at skulle definere, hvad feminisme er (hvem siger, der kun er én definition?)

Folk der prøver at flytte fokus fra Danmark til udlandet (hvor der står meget værre til jo…)

Folk der prøver at beholde fokus på Danmark (vi har vores egne problemer først…)

Mennesker der ikke synes, det ene fokus bør udelukke det andet (inkl mig.)

Mænd der mener, at kvinderne har overtaget herre(høhø)dømmet, så nu er det mændenes tur

Hvad jeg i stedet håber, du vil læse i dag, er mennesker der lytter til hinanden – uanset køn, alder, seksualitet, geografi eller andre markører, som vi har det med at dømme hinanden på. Jeg håber, der vil være nogle debatindlæg, der sætter tanker i gang, rør ved nogle holdninger og måske får flyttet en fordom eller to – på alle sider af debatten.

 

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Hjemmelavede linse bøffer