At finde en ny identitet

Lækker gulerodskage uden sukker med cream cheese frosting

Jeg elsker gulerodskage! Og jeg elsker virkelig den cream cheese frosting, der helst skal være i et tyyyykt lag ovenpå kagen. Her den anden dag havde jeg et par kogte, søde kartofler til overs i mit køleskab, som jeg ikke havde lyst til at spise kolde, men heller ikke ville smide ud. Det fik mig til at eksperimentere med en lille, men virkelig lækker, kage.

Min gulerodskage uden sukker minder utrolig meget om den klassiske gulerodskage i både smag og tekstur, men den mætter betydeligt mere.

17505935_10212436825617031_395585333_n-1

Opskrift til 1 lille kage (bare gang op, hvis du får gæster)

– 2 små kogte søde kartofler

– 2 dl havregryn

– 1 dl valnødder

– 1 æg

– 1 scoop vanilje proteinpulver (reklamelink)

– 1/2 tsk kanel

– 1/2 tsk kardemomme

– 1 knivspids salt

– 5-6 dråber sødemiddel (eller andet sødemiddel, evt honning) (reklamelink)

– 1/2 squash der rives groft

– 1 gulerod der rives groft

Du starter med at blende havregryn og valnødder til mel. Bland det tørre mel sammen med kanel, kardemomme, salt og vanilje proteinpulver. Derefter skyller du lige din blender (hvis du gider) blender de søde kartofler sammen med æg. Bland det hele sammen og tilføj til sidst revet squash og revet gulerod. Hæld dejen i et lille ildfast fad og bag ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 min (kig til den undervejs og prik gerne i den med en gaffel). Min skulle have lidt mere end en halv time, men jeg tog den også ud flere gange for at se, hvornår den var bagt. Den er nemlig ret svampet i konsistensen grundet de søde kartofler, så den var faktisk færdigbagt, hvilket jeg kunne mærke, da den fik lov til at ’sætte sig’ i en halv times tid bagefter.

17580117_10212436825697033_1007930286_n

Nyd din kage som den er, eller bland en hurtig cream cheese frosting af smørreost light med et par dråber sødemiddel og saften fra en halv citron. Smør din frosting ovenpå den afkølede kage og nyd!

   

2 kommentarer

  • Emilia Maria

    Hej Anna.
    Hvilken smøreost brugte du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Warrington

      Hej Emilia Maria 🙂 Jeg brugte philadelphia light smørreost med neutral smag. Du kan bruge ethvert mærke med enhver fedtprocent, det er ikke særlig vigtigt. Det skal bare være uden smag, så det ikke smager af andet end helt neutral smørreost 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

At finde en ny identitet