Det vil du læse i dag

Om at have brug for tid alene

Jeg tager helst ikke telefonen, hvis den ringer. Jeg foretrækker sms, så jeg selv kan tage stilling til, hvornår jeg ser beskeden. Jeg har også slået de fleste notifikationer fra min mobil, fordi det stresser mig at få beskeder konstant om alt og ingenting. Nogle uger har jeg ‘aftaler’ skrevet ind i min kalender, hvor der bevidst ikke står noget. Det er nemlig tid, hvor jeg bare er alene.

Jeg har altid vidst, jeg havde et stort behov for at være alene. Jeg vil hverken bruge tid eller energi på at søge efter betegnelser som ‘introvert vs ekstrovert’ eller tage tests på at være mere eller mindre ’særligt sensitiv’, for det er jeg ikke specielt interesseret i. Jeg ved bare, at jeg bliver et rigtig ubehageligt menneske, hvis jeg kører mit eget tog med 180 km i timen uden at tage pauser – alene.

Og jeg er ikke den eneste, Vi er jo (heldigvis) forskellige, hvor nogle mennesker elsker at have folk omkring sig hele tiden. De får energi af at være sammen med andre. Det gør jeg ikke. Jeg elsker mine veninder, og jeg elsker også at møde nye mennesker. Jeg anser egentlig mig selv for ret social, men en forudsætning for det hele er, at jeg bruger timer (endda dage) hvor jeg bare tuller rundt i min egen lille bobbel og er stille.

Det er helt normalt at have brug for tid alene. Ligesom det også er normalt ikke at have brug for særlig meget tid alene. Det vigtige er, at du er ærlig overfor dig selv. Der er intet forkert i at sige nej til en aftale for i stedet at ligge på sofaen alene. Det bliver du hverken kedelig eller sørgelig af. Måske er det præcis, hvad du har brug for i dag?

16976190_10212134067448266_1378341873_n-1

Læs også ‘Kan man få veninder over nettet?’ eller ‘Giv en venindegave’

bloglovin_annawarrington
   

4 kommentarer

 • Michelle

  Godt budskab – jeg er enig! Må jeg høre dig, hvad er det helt præcist, der ligger på din tallerken? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tak Michelle 🙂 Ja, det må du da! Det er kerne cookies med kakao fra en lille raw food butik i Aarhus Central Street market. Jeg tror, du kan finde noget lignende i de fleste helsekost butikker eller steder, der sælger raw snacks 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej.
  Jeg har det på samme måde som dig. Hvis jeg ikke får lidt alenetid indimellem, så bliver jeg skør. Men det har ændret sig meget med alderen. Som hent ung, skulle jeg helst være sammen med nogle hele tiden.
  Jeg er også interesseret i de runde brød på din tallerken. De ser ret lækre ud.
  Hilsen Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Christina 🙂 Det er rart, når man er flere i samme båd. De runde små knækrbrødsagtige ting er faktisk små kerne cookies med kakao, der er fra en lille raw food biks i Aarhus Central Street market. De smagte super godt, og jeg tror, man kan finde noget lignende i de fleste helsekost butikker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Det vil du læse i dag