10 ting der giver mange læsere

Raw kugler uden dadler

Hjemmelavede raw kugler smager genialt, og er en god måde at få lidt sødt i løbet af dagen, hvis energien daler. Jeg laver meget ofte hjemmelavede snacks ala rawkugler, som jeg fryser ned i mindre portioner, så jeg har til den søde tand om aftenen, til min madpakke eller bare som en hurtig hapser, når jeg sidder og læser derhjemme.

Det er bare ikke altid, jeg har lyst til den samme type smag, som de fleste raw kugler har. De er jo typisk lavet med dadler og kakao, som giver en skøn og sød smag, men det bliver også hurtigt lidt kedeligt. Eller er det bare mig?

Jeg har eksperimenteret med nogle anderledes kugler uden dadler, der smager godt, men ikke helt ligeså sødt, som dem jeg plejer at lave. Der er også revet squash og revet gulerod sneget ind i kuglerne, så man får også lidt grønt med i købet. Win win.

Læs også ‘De bedste sunde dadelkugler’

17321346_10212300179480963_1978403203_n

Opskrift på ca. 15 kugler (indeholder reklamelinks i form af affiliatelinks)

– 1 gulerod (rives helt fint)

– 1/2 squash (rives helt fint)

– 2 dl finvalsede havregryn

– 2 spsk kokosmel

– En lille håndfuld valnødder

– 1 scoop proteinpulver med vaniljesmag (kan udelades, men så tilføj lidt ekstra havregryn eller mandelmel)

– 1 knivspids salt

– 2-3 spsk syrlig marmelade (brug den smag, du foretrækker. Det gør, at kuglerne hænger bedre sammen).

– Evt lidt vand eller appelsinsaft, hvis de ikke hænger sammen.

– 2 spsk kokosmel til at trille kuglerne i bagefter

17327958_10212300179960975_779608822_n

Du starter med at blende havregryn sammen med valnødder og kokosmel. Hæld den tørre blanding op i en skål og rør salt, samt evt proteinpulver i blandingen. Riv squash og gulerod på den absolut fineste mulighed på et rivejern og hæld dem ned til det tørre. Nu tilføjer du marmelade og evt lidt vand eller appelsinsaft, mens du rør det hele godt sammen. Du kan også her tilføje et par dråber sødemiddel eller en tsk honning, hvis du godt kan lide dine snacks lidt sødere.

Når blandingen er rørt godt sammen, kan du med fordel lige stille den på køl et kvarters tid, så den ’sætter sig’. Derefter triller du blandingen til kugler og ruller dem i groft kokosmel til sidst. Så er det bare at nyde!

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting der giver mange læsere