Jeg er i tv - på mandag

Vil blogs overleve?

Jeg er lidt træt af blogs. Måske et småfarligt statement, især når jeg selv blogger. Men lad mig forklare, hvilke tanker der ligger bag.

Blogs begyndte for alvor at gøre indtog i Danmark for en 7-8 år siden. Vi har rigtig mange dygtige bloggere herhjemme, og vi har endda nogle stykker, der tjener nok penge på deres blogs og online brand, at de kan leve af det. Det er skide sejt.

Men vi ser også en rivende udvikling i underholdning, hvor blogmediet forandrer sig. Jeg har bemærket en tendens, hvor læsere hopper fra, store bloggere stopper med at blogge og formen på blogindlæg begynder at ændre sig for de fleste. Der er mange reklameindlæg, der er mange nye former for samarbejder med store virksomheder, og der er få personlige blogs, hvor det personlige ikke er sat i en helt særlig ramme, der følger den genre, som bloggen er.

Jeg tror, blogs kan noget helt specielt, men jeg tror, det er vigtigt, der også hele tiden sker en udvikling, så blogs bliver ved med at være relevante for andre, end dem der sidder bag tasterne. Hvordan, det har jeg ikke rigtig regnet ud (endnu?).

Måske er jeg bare personligt u-inspireret for tiden, men jeg vil ikke skrive bare for at skrive. Det er vigtigt for mig, at jeg føler, jeg har noget på hjerte. Dermed ikke sagt at mine skriverier herinde på nogen måde forandrer verden, men jeg vil gerne sætte tanker i gang, inspirere og underholde. Jeg vil ikke bare fylde ord ud i den online verden, fordi jeg føler, at jeg skal.

Dette er muligvis et rodet indlæg, men jeg vil gerne høre, hvilke tanker andre har. Vil blogs overleve? Hvordan vil blogs forandre sig, hvis de fortsat skal være interessante og relevante?

17274195_10212300178160930_135888485_n

Et småfarligt emne at tage op, så her er et ganske ufarligt billede af min morgenmad fra i søndags. Den består af lækre, glutenfri pandekager lavet uden banan. Du finder opskriften lige HER

bloglovin_annawarrington
   

16 kommentarer

 • Jeg forstår dig fuldt ud og jeg går selv med mange af de samme tanker. Jeg tror ikke nødvendigvis blogs uddør, men lidt ligesom Facebook og mange andre sociale medier har ændret karakter og formål over tid tror jeg også blogs gør det. Halvdelen af tiden savner jeg personligt at blogge mere, at være kreativ, tage billeder og lege med ord – og den anden halvdel af tiden synes jeg det er for navlepillende og snagende… Vi bliver bombarderet med infomartioner hver dag og jeg kan tage mig selv i at tænke, at jeg ikke vil være skyld i, at sende stressende ‘støj’ ud til folk, der ikke gider at læse mere om min cafe latté og kravlebaby. At mit indhold SKAL være fagligt og sagligt før det skal postes. Men for pokker – jeg elsker jo selv at læse blogs. Også de personlige af slagsen. Så jeg er nok også lidt i et had/kærlighedsforhold til blogs for tiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Natasja 🙂 Jeg kan virkelig godt følge dig, og jeg har selv mange af de samme overvejelser, da jeg ikke bare vil ‘støje’ i den i forvejen fyldte online sfære. På den anden side er det også svært altid at have noget meget fagligt og/eller interessant at sige, og jeg nyder også selv at følge med i hverdagsindblik hos andre, så det er også noget, jeg tumler lidt med at finde rundt i. Det var rigtig rart at høre dine tanker om det her 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Ord søster!
  Jeg mangler gode tekster, der rammer mig. Jeg mangler indhold, hvis formål ikke er at få mig til at købe eller klikke her. Jeg mangler statements, der tør. Jeg mangler, at blive udfordret og skubbet til.

  Men det er også en hønen og ægget situation – udbud og efterspørgsel. For i mit eget online feed har jeg stort set kun brunchbilleder og asos-collager.. til trods for, at jeg jo bare kan vælge at følge interessante, inspirerende, modige og udfordrende personligheder. Og ikke kun den lette underholdning, jeg har valgt til lige pt.
  Men hvor filans bor alt det seje indhold henne?

  I øvrigt – point til dig for at have holdninger og ikke bare madpakke-tips og “10 ting om mig” 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Tusind tak for de pæne ord Mia, selvom jeg nu ikke skal sige mig fri for også at have skrevet tips til madpakker 😉 Den slags indlæg kan jo også være inspirerende, men jeg er enig med dig i, at det er langt sjovere, når der kommer mere kød på! Måske er det også en øget bevidsthed om sårbarheden ved at være synlig online, der gør at vi er mange, som ikke råber alt for højt eller kommer alt for tæt på?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg gider kun læse indlæg fra de bloggere, der har noget personligt på hjertet. Noget der kan få mig til at reflektere, noget med en ny vinkel, en holdning til et emne, noget der rører sig i verden, en øjenåbner eller noget skævt. Jeg synes sponserede indlæg er noget af det kedeligste og mest uinspirerende. Jeg mener, sundhedsbloggen har taget overhånd. Der findes mange af dem, og de leverer de samme indlæg. Jeg tænker, der sidder utrolig mange helt unge piger og læser med og har bloggere som forbilleder. Giv nu dem noget at tænke over istedet for sundhed. Der er sundhed overalt efterhånden, og som lærer i udskolingen ser jeg ALT for mange piger med ondt i livet. De skal udfordres på andet end sundhed. Jeg synes faktisk, at du er en af de bloggere, der er veltalende og vender mange emner. Du tør tage stilling. Sådan en som Caroline Thorsfelt er hudløs ærlig og debatterer mange ting. Det er interessant. Jeg ved ikke om alt det bloggeri overlever, for det virker som en trend lige nu, men spørgsmålet er, om luften går af ballonen med tiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Mange tak Kristina! Det sætter jeg meget stor pris på, du siger 🙂 Og personligt læser jeg også kun de blogs, hvor jeg føler, jeg kan mærke en personlig passion bag skærmen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Jeg læser færre blogs end jeg har gjort tidligere. Da min oplevelse er at i takt flere bliver fuldtidsbloggere, så mister ofte deres blog relevans og bliver ligegyldig. De fleste fuldtidsbloggere rummer for lidt materiale i sig selv, til at berige deres publikum med inspiration eller refleksion på fuldtid. Derfor bliver deres blogs til et intetsigende rum med sponsoreret indlæg og navlepilleri. Intet står stille, og blogs kunne noget andet end traditionelle medier i begyndelsen. Snarere end at læse blogs, ser jeg nu i stedet vlogs fra fx Casey Neistat på youtube.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Monica 🙂 Jeg tror, du har fat i noget, når udviklingen går imod fx vlogs og andre former for kommunikation og underholdning end blogs. Nogle fuldtidsbloggere har nok svært ved at udgive 2-3 velskrevne indlæg om dagen, hvormed mange ender med reklamer og relativt simple indlæg. Der er dog også rigtig dygtige fuldtidsbloggere efter min mening (og smag og behag er naturligvis forskellig), men jeg kan godt relatere til din oplevelse som læser, hvor du føler, at indholdet ofte mangler, ja.. indhold?!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt enig, Anna! Af samme årsag har jeg lavet en blog som jeg har besluttet skal være usponsoreret! Det der er derinde, er nemlig ting jeg har på hjerte, ting jeg reflekterer over og undrer mig over – og tanker, som jeg rent faktisk håber nogen kan bruge til noget! Jeg er MEGA træt af at se det samme alle steder: mig, mig, mig og alle mine materielle ting! Det er meget stift sat op, og jeg mener det ikke så negativt, som det lyder. Der er mange fine ting derude og det kan også være inspirerende fra tid til anden. Men det er en tendens der bliver ensformig, kedelig, upersonlig og ofte overfladisk i længden. Vi mangler dybsindighed, nærvær og kærlighed i blogmediet.

  Kærligst

  Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Ida 🙂 Jeg mener også, at reklameindlæg kan være personlige, og jeg har jo også sponseret indhold her på bloggen, men efter min mening skal der være en balance i det hele, så bloggen som helhed fremstår personlig – ikke som en reklamesøjle. Jeg har stor respekt for, at du har valgt at have en blog, der er helt uden spons. Det er fedt, du lytter til dig selv, og hvad du har lyst til at skrive om på den måde. Og så er jeg enig i, at der mangler mere dybsindighed og nærvær i blogland 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Enig, der findes nogle fuldtidsbloggere som er dygtige. Da de anerkender at det kræver noget mere for at holde deres blog relevant.
  I forhold til din blog vil gerne fremhæve indlæg, som jeg personlig fandt interessant:
  • At diskutere på Facebook.
  • Hvordan ser seje kvinder ud?
  • Stoler du på vrøvl?
  Ift. At diskutere på Facebook… Jeg deltager aldrig selv i diskussioner på Facebook. Da uenighederne ender ofte i usaglige og nedladende kommentarer blandt deltagerne. Jeg kan faktisk holde lide at diskutere med andre, som kan udfordrer mine synspunkter i et givet emne, ansigt til ansigt. Derimod diskussioner på Facebook, jeg hverken orker eller er modig nok til at stille mig op til en omgang mudderkastning på Facebook.
  Dine personlige indlæg om dit studieliv, eller hvordan du lever med kroniske smerter fanger skam også min interesse 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Jeg sætter stor pris på din feedback Monica. Det er super fedt at vide, hvilke indlæg der specifikt har ramt et eller andet hos andre – positivt eller negativt. Det er faktisk også de indlæg, som har været blandt dem, jeg selv har været gladest for at skrive. Jeg kan klart mærke, der sker noget, når det er en personlig passion, der driver bestemte indlæg. De er sjovere at skrive og forhåbentlig også sjovere at læse. I forhold til at diskutere på Facebook ville jeg ønske, jeg var bedre til at lukke helt af. For du har nemlig ret i, det ofte er usaglige, ukorrekte og/eller direkte nedladende kommentarer, der fyrer gennem luften, så det har intet med en reel diskussion at gøre – som netop kan være utrolig interessant at dykke ned i.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ret enig. Jeg er så træt af sponsoreret indlæg. Dog ikke alle men de fleste da de ofte bliver upersonlige. Jeg går selv meget op i det personlige på min blog. Jeg kan have nogle skarpe holdninger. Men det er nu en del af mig. Jeg er selv fritids blogger og har ikke sponsoreret indlæg på min blog. Men igen det er nok en smag sag. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Jeg tror, du har helt ret i, det langt hen af vejen er en smagssag 🙂 Men efter min mening er det nu altid fedt med skarpe holdninger 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er også lei blogger for tiden. Jeg tror det er fordi så mange skaffer seg blogger, at man blir litt mettet. Sponsede innlegg plager meg ikke, så lemge det passer inn på bloggen, og ikke reklamerer for noe idiotisk. I Norge hadde vi en stor blogger som reklamerte for plastisk kirugi eller noe, når de som leste bloggen hennes var unge lettpåvirkelige jenter. Blogging føles ikke så spesielt som før, da så mange prøver det i håp om å bli rik isteden for å skrive fordi de føler de har noe viktig eller interssant å dele. Min blogg startet jeg fordi jeg elsket å skrive og dyrevern, natur, samfunn og hobbyer, men det siste året har jeg følt at jeg måtte akrive så og så ofte for å få mest mulig lesere osv.. Og da forsvinner skrivegleden litt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Warrington

   Hej Hildur 🙂 Jeg giver dig helt ret i, at skriveglæde er det vigtigste – både for blogger og for læser. Og forsvinder den, så er det svært at mærke nogen personlighed bag skærmen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Jeg er i tv - på mandag