Lær ikke at spise hele posen med slik

Du må ikke snakke om fedme, når du selv er slank

8 ud af 10 danskere mener, det er folks egen skyld, hvis de er tykke.  Det viser en ny undersøgelse, der bringes i Politikken i dag. Men hvad kan vi egentlig bruge ‘skyld’ til? Er det vigtigt, om det er folks egen skyld, hvis de har mere på sidebenene end gennemsnittet?

Nogle mener, det ikke er ok at udtale sig om fedme, hvis man selv er slank. Jeg er slank, og jeg har aldrig prøvet at være overvægtig, så jeg kan ganske rigtigt ikke sige noget om, hvordan det er at være overvægtig. Jeg kan heller ikke udtale mig om, hvorvidt det er folks egen skyld, hvis de er blevet for tykke.

Jeg kunne til gengæld godt sige noget om politiske og samfundsmæssige strukturer, der påvirker fødevareindkøb, og jeg kunne også sige noget om underliggende normer om krop og mad i det offentlige rum qua min uddannelse. Men så teknisk mener jeg langt fra, det behøver at være. Jeg kan nemlig heldigvis også sige noget om, at vi bør behandle hinanden ordentligt, og det kan jeg sige, qua jeg er et menneske.

Der er jo rigtig mange variable i spil, når debatten handler et emne, der er så komplekst og sensitivt som fedme. Og det er utrolig vigtigt, at der bliver forsket i årsager til fedme, så nogle af de mange fordomme om overvægt kan blive aflivet. Det er også væsentligt, at der bliver forsket i, hvad der kan gøres på et individuelt og på et samfundsniveau, så vi får færre overvægtige i fremtiden. Men lige nu og her mener jeg, vi alle har et ansvar. Det er et ansvar for, at vi taler ordentligt til og om hinanden – uanset hvad vi vejer, og uanset hvad der er årsag til, at vægten nu engang er sådan.

Læs mere om samme emne: ‘Fede Dorit’ eller ‘Jeg tror, jeg er større, end jeg er’

15319377_10211317699719583_418582163_n

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Lær ikke at spise hele posen med slik