Er du (også) vild med yoga?

Ugens bogtip #1

Da jeg delte min yndlingsbog i sidste uge, blev jeg spurgt, om ikke jeg ville dele flere bogtips her på bloggen. Det er egentlig ikke noget, jeg har overvejet før, men det vil jeg utrolig gerne, hvis det har interesse. Derfor vil der nu hver eneste lørdag komme #ugensbogtip her på mit lille hjørne af internettet.

Indlægget indeholder reklamelinks i form af affiliatelinks

Denne uges bog er en lidt anden genre, end den bog jeg delte sidst. Jeg har tidligere læst meget skønlitteratur, men når mine studier fylder meget i perioder, bliver mit hoved træt af læsning. Så foretrækker jeg ærlig talt en serie på Netflix, når jeg skal slappe af. Jeg elsker dog at læse, og jeg har flere bøger, som jeg virkelig sætter pris på – og gerne genlæser. En af de bøger bevæger sig i spændingsfeltet mellem faglitteratur og underholdning, hvor den med garanti vil sætte tanker i gang hos læseren. Den er dog stadig skrevet i et sprog, hvor alle kan være med, så der skal ikke noget politisk forhåndskendskab til, før du kaster dig ud i den.

Hvorfor skal du så læse ‘Kampen om sandhederne’? Det skal jeg fortælle dig…

17580064_10212443852752705_252645787_n

Forfatteren til bogen er den danske Rune Lykkeberg, der har en fortid som kulturredaktør på Politiken, men sidste år vendte han tilbage til sin journalistiske baggrund, denne gang som chefredaktør på Information.

Bogen var med til at sparke gang i min passion for ordets betydning i politk. Sprog har nemlig en enorm indvirken på, hvordan vi opfatter virkeligheden – som jo så egentlig ikke findes. Vi konstruerer alle en virkelighed hver dag, når vi taler, skriver og agerer i verden. Det samme gør politikkere. Og den virkelighed de former, eller gerne vil forme, påvirke også os som vælgere og som mennesker. ‘Kampen om sandhederne’ er skrevet i 2008 og tager udgangspunkt i det system af sandheder, der gik til grunde efter det danske valg i 2001, samt hvordan forskellige politiske værdier er blevet italesat og debateret siden.

Det lyder langhåret, men bogen er som sagt skrevet, så alle kan være med. Den giver et meget anderledes indblik i dansk politik og opfordrer i den grad til refleksion, som er noget af det fineste, bøger kan gøre, hvis du spørger mig.

Du kan købe ‘Kampen om Sandhederne’ til 299 kr HER

 

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Er du (også) vild med yoga?