"Buttede kvinder er bedre kærester"

3 fordomme om feminister

Så… Feminister er sådan nogle 70ér typer, der brændte deres bhér, men nu bruger det meste af deres tid på at skælde ud på alle mænd inde på Facebook? Og de ævler løs om emner, der er pisse ligegyldige, for vi har jo ligestilling i Danmark, ik?

Er det ikke ærgerligt, at man ikke kan åbne et debatopslag, en avis eller et kommentarspor uden liiige at skulle trække vejret en ekstra gang? Det skal jeg i hvert fald altid, hvis det handler om ligestilling, kvinders rettigheder eller f-ordet (feminisme). Og det er faktisk uanset, om emnet er Nepals unge piger der dør i menstruationshytter (ja, det findes. Læs mere HER), om det handler om barsel til mænd i provinsen eller procentdelen af kvindelige topledere i København.

Men skal vi da ikke bare gå lige i kødet på dem? Her kommer 3 fordomme om feminister! Og giv da gerne dit besyv med, hvad mener du? Holder fordommene?

1ligestilling

Læs også ‘Fortæl mig én gang til, at vi ikke har brug for ligestilling’

1- ‘Feminister tager kun ligegyldige emner op her i Danmark, hvor de råber højt kun for at høre deres egne stemmer’.

Argumentet her siger, at det for mange handler mere om selvpromovering, end om at sætte fokus på ligestilling. Det er en debat der har kørt længe i de danske medier, særligt efter at Girlsquad kom frem, hvor de tre højtprofillerede personligheder, Louise, Ekaterina og Nikita har fået sat både dem selv og en ny form for feminisme på dagsorden. Min tanke er, om det reelt ikke er ligegyldigt, hvis det også handler om selvpromovering? Enhver form for arbejde handler, til en vis grad, om selvpromovering, så det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, at der skabes opmærksomhed omkring deres personer i kulørte blade, da det også får en debat i gang om andre emner. Selve formatet betyder vel ikke ret meget i det store billede, så længe vi får flere, forskellige stemmer i spil. Det er vigtigt, mener jeg, at vi hører fra så mange forskellige synspunkter i en debat, ligesom det er vigtigt, at vi får mange aspekter frem i en debat.

2- ‘Vi har sgu da ligestilling herhjemme, så hvorfor blive ved?’.

Det relaterer jeg meget til ovenstående, da jeg virkelig ofte hører, at jeg (og andre danskere) burde lukke numsen og fokusere på “rigtige” problemer. Her kan jeg ikke lade vær med at tænke flere ting. For det første, hvem bestemmer, hvad der er et “rigtigt” problem? Kan diskriminering på den måde rangordnes? Og for det andet, fordi flere kvinder (desværre) udsættes for vold i andre lande, betyder det vel ikke, at vi ikke også skal tale om vold mod kvinder i Danmark? Eller barsel for den sags skyld. Èn problematik udelukker ikke, at vi ikke også kan snakke om andre.

3-‘Feminister er enten grimme, tykke og med hår på benene, eller også ligner de duller med twerkende numser og alt for meget rød læbestift’.

Den debat er en lidt nyere end de andre, men desværre snakker vi stadig utrolig meget om, hvordan kvinder ser ud, hvordan de vælger at se ud, og hvordan det så påvirker, om alle andre overhovedet skal tage dem alvorligt. Jeg vil slet ikke gå ind i en snak om, hvordan du (selvfølgelig!) selv bestemmer, hvordan du har det bedst med at se ud, eller hvordan andre faktisk ikke skal definere, hvordan du er ‘smuk’, da det er hamrende subjektivt. Nu gjorde jeg det så (mindre subtilt) alligevel, men min egentlige pointe er nærmere, hvorfor vi ikke starter med at lytte til, hvad hinanden siger? Fremfor hvordan vi ser ud?

Læs også ‘Hvordan ser seje kvinder ud?’bitch-body-fat-girl-favim-com-1821477

bloglovin_annawarrington
   

2 kommentarer

  • Anna

    Debatter om feminisme er noget af det, der virkelig kan gøre mig harm. Jeg har så meget at sige og bliver så frustreret, når jeg ikke kan overbevise “anti-feminister” om, at der ER brug for feminisme i Danmark, og at det ikke handler om “drengene mod pigerne”. Tak for dit indlæg – jeg kan fuldt ud nikke genkendende til det, du skriver!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

"Buttede kvinder er bedre kærester"