Ugens bogtips #6

Hjemmelavet rocky road med sukkerfri chokolade is

En is dessert med masser af sødme, knas og lækkerhed kan få de flestes tænder til at løbe i vand. Personligt elsker jeg den amerikanske dessertklassiker: rocky road, der kan laves i et utal af varianter. Her får du min version, hvor der er sparet på den tilsatte sukker, men ikke på smagen!

Indlægget indeholder reklame og reklamelinks 

18360949_10212846363775229_171011181_n

Læs også ‘Sukkerfri brownie med friske hindbær’

Til dit rocky road fyld skal du bruge:

– 1 plade mørk chokolade (brug fx Easis sukkerfri eller din egen favorit med den kakaoprocent, du bedst kan li)

– 1 knivspids salt

– 4-5 skumfiduser

– 2 håndfulde cornflakes (brug fx Easis glutenfri flakes eller de cornflakes du alligevel har bagerst i skabet)

– 1 lille håndfuld mandler

– 1 lille håndfuld pistace nødder

Du starter med at smelte din chokolade over et vandbad (en keramisk skål sat ned i en gryde, hvor du har et par dl vand – der må ikke komme vanddråber ned i skålen med chokolade). Herefter tager du chokoladen af varmen og hakker mandler og skumfiduser, samt knuser cornflakesene groft. Derefter blander du alle lækkerierne sammen i den smeltede chokolade, så det bliver en dejlig masse. Nu skal chokoladeblandingen smøres ud på et stykke bagepapir i et tykt lag (ca 1 cm højt) og stilles til afkøling. Du kan enten stille det på køl i køleskabet, eller stille det i fryseren, hvis du har plads. Jeg tror, det bedste resultat kommer fra et par timer på frost, så chokoladen bliver helt hård.

18387097_10212846363655226_2002451837_n

Når du så skal lave din rocky road is-dessert, tager du bare den hårde chokoladeblanding ud af fryseren, lægger den på et skærebræt og finder en stor kniv frem. Forsigtigt (det sviner lidt med chokoladesplinter) skær du nogle grove firkanter, som du kan spise som de er eller placere ovenpå en skål med din yndlings is. Det lækreste er chokoladeis, men du kan også sagtens bruge vanilje. Her kan du naturligvis bruge fløde eller mælkeis, som det passer dig. Jeg har i ovenstående portion brugt den nye is fra Easis, der lige er landet i butikkerne som en ny variant af deres populære is uden tilsat sukker, hvor der er en dejlig, mild smag af chokolade.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Ugens bogtips #6