Ingen har styr på en skid. Er det ikke fedt?

Hvordan vil du gerne have det, når du bliver voksen?’.

‘Hvad vil du gerne være, når du bliver stor?’ Det spørgsmål har vi helt sikkert allesammen fået. Først som børn, da vi kunne drømme om at blive astronauter, batman og alt derimellem. Senere er spørgsmålet blevet stillet mere insisterende at studievejledere, forældre og venner, når vi har stået overfor uddannelsesvalg og karrierevej.

Men måske skulle spørgsmålet i virkeligheden omformuleres? Hvad med; ‘Hvordan vil du gerne have det, når du bliver voksen?’.

Krav og ressourcer hænger nemlig ikke hænger sammen på det danske arbejdsmarked i dag, skriver Eva Hertz,  psykolog, ph.d og direktør i Center for Mental Robusthed i et debatindlæg for Politikken. Et stigende niveau af stress præger de fleste branchers arbejdsmiljø, hvilket krydres med samtidens præstationssamfund og individualiserede livssyn, som ender med at påvirke flere og flere danskeres helbred i en negativ retning.

“Stress koster hvert år det danske samfund 16 mia. kroner – en regning, som primært betales af danske virksomheder i tabt produktion. WHO peger på, at depression, som ofte følger i kølvandet på stress, bliver det mest alvorlige sundhedsproblem i 2020, hvis vi ikke sætter ind med forebyggelse”

Og regningen på de 16 milliarder kan jo heller ikke kun gøres op i kroner og ører. Der er også en uvurderlig menneskelig omkostning, når vi har flere generationer, der arbejder i miljøer, hvor de mentalt slides ned dagligt.

Jeg mener, at vi alle bør forholde os til dette – uanset alder og uddannelse. Vi har nemlig allesammen et ansvar for at skabe et samfund, hvor vi alle kan have det godt. Det nytter ikke noget, hvis vi kun ser hen til vores egen næsetip og ser stress som et individuelt problem, for det er det ikke.

Så… Hvordan vil du gerne have det, når du bliver voksen?

Læs mere i samme kategori i mit arkiv med indlæg om ‘studieliv

18073184_10212685151345019_680954560_n

Billedet har ikke noget med indlægget at gøre, men jeg har en skjorte på, så det er vel i ‘karriere-genren’?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Ingen har styr på en skid. Er det ikke fedt?