Mad som social markør

10 tanker under jobsøgning

Alle andre får deres drømmejob i første forsøg, mens du roder rundt på Jobnet og Linkedin i ugevis uden noget, der bare ligner et job, hvor de kunne bruge dig. Jobsøgning er som bekendt noget, der kan få de fleste til at have lyst til at rive håret ud. Det er frustrerende, tidskrævende og kan tære på selvtilliden.

Jeg har sat det hele lidt på spidsen og skrevet 10 tanker under jobsøgning, som jeg tror, vi er flere, der har haft. Imens kommer lige et billede af mad og vin, for det er vigtigt, at man også skrider fra skærmen og tager en veninde under armen ind i mellem. Uanset om man søger jobs eller ej.

Kan du mon genkende nogle af de 10 tanker herunder?

19458307_10213327617326267_2129928895_n

1. Hvordan får jeg det her studiejob til at lyder virkelig fantastisk? Koordinering af det daglige administrative arbejde (læs: tjekkede kalenderen og holdt øje med indbakken).

2. Skal jeg have billede på mit CV? Ja, det er en god idé. Så kan de se, at du ser professionel og sød ud. Vent, hvorfor rykker lorte Word rundt på det hele, når jeg prøver at sætte mit billede ind? Ved du hvad, det er nok ikke så vigtigt med det billede der alligevel…

3. Uh, det ser spændende ud det job! Det søger jeg da! Vent.. 3-5 års erfaring? Men gerne nyuddannede? Nå, men jeg laver lige en tidsmaskine, der gør at jeg kan studere og arbejde fuld tid samtidig, så jeg stadig er ung og frisk, men har flere års erfaring så..

4. Der er jo ingen jobs, der leder efter sådan én som mig. Gisp, hvad har jeg læst i så mange år for? Jeg får jo aldrig et arbejde!

5. Fremtiden ligger for mine fødder. Der er en verden af muligheder, hvis jeg bare brander mig selv vildt godt på Linkedin og støvsuger jobnet!

6. Sådan, jeg kan da snildt få skrevet den her ansøgning. Vent, hvordan undgår jeg sætningerne “Jeg er god til at holde mange bolde i luften” og “jeg er en teamplayer?”

7. Åh, skriv nu noget kreativt! Du har jo for fanden læst i 100 år, så svært kan det da ikke være, at få dine kompetencer ned på nogle linjer!

8. Gad vide hvor mange ansøgere, der egentlig er til hvert job herinde? 200? 300?

9. Du skal bare tro på det, snakke positivt til dig selv og have vildt meget selvtillid. Du har jo en masse at byde på!

10. Vent, fik jeg meldt mig ind i den a-kasse?

bloglovin_annawarrington
   

3 kommentarer

 • Tina KH

  Åh jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvor mange tanker I unge mennesker kan have, når I søger drømmejobbet.
  Jeg selv blev altid Headhuntet eller da jeg var helt ung, mødte jeg personligt op på de steder jeg ville arbejde og viste her er jeg og sådan er jeg – kan I bruge mig, det gav pote.
  Jeg tror aldrig jeg som sådan har skulle skrive en ansøgning, men dog aflevere en, til der hvor jeg var Headhuntet.
  Det er mest bare at springe ud i det og vise sin vilje, engagement er vigtigt.
  Hilsner og pøj pøj:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Studerende

   Tine KH – skal vi så bare sidde og vente på at blive headhunted? Og jeg er ikke ung. Så lækkert for dig, at det har været så nemt. Har du flere tips du kan dele ud af – så vi andre også har muligheden for at blive headhunted? I love the easy Way.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ved heller ikke, hvordan den slags foregår, men det lyder da ret fantastisk for dem, hvor det kan lade sig gøre. Måske er det mere rettet mod bestemte brancher? Personligt satser jeg på at skrive en sørens masse ansøgninger og håbe på det bedste 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Mad som social markør