Mexicansk fad med kylling

Hvor er caffe latte tilfredsheden?

Måske er det bare mig, måske er der noget om snakken. Døm selv. Her kommer i hvert fald mine tanker om, hvorfor jeg er træt af Instagram. Der mangler nemlig caffe latte – og ikke den slags, du får på café.

Hvis du følger bare et par hundrede profiler (som jo ikke er unormalt at gøre), får du hver dag en ret stor portion billeder, insta-stories og videoer, der eksponerer dig for et udsnit af, hvad andre render rundt og laver. Du kan se, hvad andre har spist, hvad de har lavet, hvordan de ser ud osv. Det er naturligvis et redigeret udsnit af deres hverdag, det ved vi allesammen godt, men det kan alligevel ikke undgås, at den slags eksponering går ind og påvirker, hvordan vi hver især tænker, at en ‘normal’ hverdag ser ud. Det vil jeg i hvert fald vove at påstå.

Og der er en tendens på Instagram, som jeg har bemærket en del på det sidste, der måske ikke er helt heldig. Det er nemlig som om, at livet på Instagram enten er helt vildt problematisk, hvor der åbnes op for meget personlige emner, hvor der vises tårer og snakkes om svære frustrationer, som er altafgørende for personens velbefindende. Eller også er livet helt vildt fantastisk med solskin, kridhvide tænder og citater om at være positiv og kæmpe for sine drømme. Undskyld, men hvor er leverpostejshverdagen henne? Hvor er cafe latte tilfredsheden, hvor man egentlig har det fint, ikke fantastisk og ikke forfærdeligt, men ganske fint. Mon ikke det er i det lunke caffe-latte stadie, at de fleste af os har de fleste af vores hverdage? Ikke for varm og ikke for kold, men lun og lunken.

Bevares, vi har alle op og nedture, som vi husker lysende klart, og som foreviges på sociale medier, så vi kan gå tilbage og mindes dem – eller lære af dem. Men der er trods alt flere hverdage, end der er højdepunkter for de fleste af os. Måske er det fordi, at hverdagens opvask, indkøbsture og Netflix ikke er ligeså spændende at dele? Men hvis vi gerne vil dele alt med hinanden, burde vi så ikke netop også dele det hverdagsagtige i hverdagen?

Derfor er jeg en smule træt af Instagram, for det virker noget usandsynligt, at alle andre render rundt og på ugentlig basis (nærmest daglig basis for nogen) har alt ligefra livskriser til lifechanging moments af ren lykke.

Læs også ‘Privatøkonomi, sexliv og skilsmisser – er intet helligt på nettet?’ eller ‘5 x snyd på sociale medier’

19206189_10213219376820322_647918736_n

Så.. Mere caffe latte og hverdagssnak, tak!

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Mexicansk fad med kylling