Privatøkonomi, sexliv og skilmisser - er intet helligt på nettet?

Mexicansk fad med kylling

Jeg lavede dette mexicanske fad med kylling til mine forældre og jeg i går aftes, hvilket egentlig startede som et ‘tøm køleskabet’ projekt, men endte i en virkelig lækker omgang aftensmad, som forhåbentlig kan inspirere andre til nem og lækker hverdagsmad.

Vi havde faktisk til 2 dages mad i denne portion, for det mætter virkelig dejligt. Men er man meget sulten, jamen så spiser man naturligvis bare det hele i én omgang. Strengt taget er det ikke autentisk mexicansk, så det er vel mere i kategorien texmex, der betyder ‘alt mad som er inspireret af det mexicanske køkken, men ikke følger en traditionel opskrift’. Uanset hvad du vælger at kalde den, så kommer her i hvert fald mit bud på en dejlig aftensmad, der giver god energi, mætter og smager skønt.

Læs også ‘5 x nem aftensmad’ eller ‘Sund aftensmad på 10 min’

19184179_10213213813561244_1917625331_n

Opskrift: mexicansk fad med kylling (et stort fad)

– 300 gram kyllingebrystfilet

– 1 tsk spidskommen

– 1 brev ‘texmex’ krydderi fra ethvert supermarked (eller bland din egen krydderiblanding)

– 1/2 squash

– 3 gulerødder

– 1 rød peberfrugt

– 1/2 dåse majs

– 1 dåse kidneybønner

– 2 dåser flåede tomater

– 5-6 svampe

– En lille håndfuld grønne bønner

– En stor håndfuld frisk spinat pr. spisende gæst (tilbehør)

– 3 dl perlespelt med linser eller 3 dl brune ris (tilbehør)

– En håndfuld majschips med salt pr. spisende gæst (tilbehør)

Du starter med at skære kyllingen i mundrette bidder, blande dem med halvdelen af din krydderiblanding og brune dem på en varm pande. De skal ikke blive gennemstegte, men lige blive brunet lidt. I et ildfast fad blander du først de to dåser flåede tomater med den anden halvdel af krydderiblandingen. Derefter tilsætter du kidneybønner og majs (begge skal være drænet helt for den væske, der kan ligge i dåsen) og til sidst tilsætter du alle dine grøntsager, som du har skåret i relativt grove stykker. Du kan faktisk bruge alle de rester af grøntsager, som ligger og er ved at blive trætte i din grøntsagsskuffe. Når kyllingestykkerne er brunet, blander du dem op i det ildfaste fad med alt det andet.

Det mexicanske (agtige) fad skal nu bare hygge sig i ovnen ved 200 grader i 25-30 min, mens du får dækket bord, kogt lidt ris, snittet lidt frisk salat eller drukket lidt rødvin.

screen-shot-2017-06-13-at-10-32-03-pm

Du kan naturligvis vælge andet tilbehør, hvis du har lyst, men jeg serverede indholdet af det varme fad på en bund af frisk spinat og kogt perlespelt med linser, samt en håndfuld majschips. Har du ikke mod på en færdigblanding krydderi, så laver du bare en egen mix af krydderier, hvor du kan gøre retten så stærk eller mild, som du har lyst til. Velbekomme!

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Privatøkonomi, sexliv og skilmisser - er intet helligt på nettet?