At gå i hi i Jylland + en status

Privatøkonomi, sexliv og skilmisser – er intet helligt på nettet?

Skal vi virkelig dele alt med alle, bare fordi vi kan? Jeg respekterer værdien i at nedbryde tabuer ved at være åben på nettet, da det er sundt at spejle sig i andres erfaringer, og det digitale format kan bestemt også have fordele, fordi det kan åbne op for svære emner, der ikke er ligeså lette at tale om fysisk.

Min personlige præference er dog, at visse emner ikke diskuteres offentligt. Her er vi alle forskellige, og det vigtigste er, at du finder lige præcis den grænse, der føles rigtig for dig. Jeg forsøger ikke at tale negativt om dem, der skriver om bestemte emner, men jeg vil gerne opfordre til, at vi hver især reflekterer en del mere over, hvad og hvor meget vi deler med hvem. Din fremtidige chef, dine bedsteforældre og din nabo kan jo i princippet læse med, når du skriver på nettet.

Personlig synes jeg, det er interessant at tale om, hvordan grænserne mellem det private og det offentlige i den grad har flyttet sig, efter vi alle er begyndt at være på nettet hver dag. Privatøkonomi, sexliv og skilsmisse er nemlig ikke længere emner, der hører til privatlivets sfære. En hurtig søgning på diverse, danske blogs eller rundt på sociale medier viser åbne skriverier om selvsamme emner. Kan det online åbne op for de svære debatter? Eller gør det, at vi faktisk får sværere ved at tale sammen i det fysiske rum?

Mange vil sikkert mene, at jeg har været personlig på nettet, fordi jeg har skrevet om min hverdag med kroniske smerter, om mine personlige tanker ved at  flytte tilbage til København efter at have boet i New York  eller om præstationsangst til eksamen og min egen usikkerhed ved kropsidealer på sociale medier. For mig er grænsen mellem det private og det personlige ikke overskredet, men måske ville det være privat for dig at skrive noget offentligt på den måde. Eller måske synes du, at jeg er røvkedelig, fordi jeg ikke er privat nok.  Begge dele er lige cool, for det er helt naturligt, at vi alle har forskellige grænser på det her område. Jeg synes bare, vi snakker for lidt om, hvordan vi lærer de grænser at kende.

Eller hvad mener du? Er intet helligt på nettet mere? Og bør det overhovedet være det?

Læs også ‘Hvorfor er du ikke mere personlig på bloggen’ 

18816117_10213070616461406_626822039_n

   

2 kommentarer

 • Rikke

  Jeg taler ikke om mit sexliv, heller ikke med veninder. Jeg føler det ville være at udstille min partner.
  Omvendt synes jeg ikke løn og økonomi er specielt privat, men i DK er det et meget stort Tabu, jeg har aldrig helt forstået hvorfor?
  Hvordan var det da du var i NY, var løn og penge også tabu? Synes netop det er sådan noget man kan tale med veninder om, så tips, gode vaner, osv. kan blive delt og inspirere hinanden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Rikke 🙂 I NY snakkede man faktisk rimelig åbent om løn (i hvert fald med de mennesker, jeg omgik mig med) og det var ikke som sådan et tabu, som det høj grad lader til at være herhjemme. Jeg har det dog sådan, at jeg synes, der er stor forskel på at tale med veninder om fx økonomi og løn og så til at dele det med internettet. Jeg taler også med mine veninder om økonomi, netop af de årsager du nævner, fordi det er rart at have andre at sparre med på det punkt. Måske burde vi faktisk alle arbejde for lidt mere åbenhed på det punkt?
   Jeg er også helt enig med dig i, at alt hvad der har med kærlighed, dating og sexliv at gøre ikke skal deles med andre, end den/dem man helt personligt vælger, det skal deles med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

At gå i hi i Jylland + en status