5 x opskrifter med laks

Sundt eller usundt er noget fis!

På sociale medier (og i medierne generelt) er ofte fokus på at være enten ”sund” eller ”usund”, men der hvor de fleste har det bedst, er nok et sted lunt i midten af broccoli og chokolade. Debatten om sundhed bliver hurtigt polariseret, hvilket er ærgerligt.  Den generelle befolknings fokus på sundhed i hverdagen er sikkert blevet øget af det forstærkede fokus på kost og træning i medierne de senere år, men omvendt ser vi også flere livsstilssygdomme forbundet med rygning, overvægt og alkohol. Udviklingen i retning af polarisering ser heller ikke her ud til at flade ud i nærmeste fremtid, hvilket er ærgerligt.

img_6737

Læs også ‘Sundhedsbullshit‘ eller ‘Kan du blive for sundt?’

Personligt tror jeg ikke, vi skal ikke tænke så meget i definitioner og navne, når vi snakker kost og træning, men nærmere i realistiske livsstile, der passer til hvem vi er, og det liv vi hver især lever. Hvis nogle trives på LCHF, så er det den rigtige kost for dem, men trives du ikke, så er det ikke den rette kost for dig. Og så er det ligegyldigt, om det hedder paleo, juicefaste eller fastelavnskuren.

Sundt eller usundt er noget fis forstået på den måde, at ordene i sig selv ikke har en entydig betydning, så de bliver i og for sig ligegyldige at tale om.  Jeg tror eksempelvis ikke, at man bliver hverken særlig ‘sund’ eller særlig glad, hvis man presser en diæt ned over sig selv, som ikke passer til ens krop, humør eller livsstil. Er du fx meget på farten, nytter det ikke noget med en kost, hvor du skal bruge lang tid på forberedelse. Langvarig sundhed handler om realistiske kostvaner, realistisk bevægelse og et liv, som du rent faktisk orker helst også nyder at leve!

bloglovin_annawarrington
   

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

5 x opskrifter med laks