Jeg har nået et af mine mål!

Hjemmelavede sarah bernhardt kager

Hvis du elsker chokolade, så elsker du sandsynligvis sarah bernhardt kager. Den lille, lækre kage med den sprøde makronbund og den cremede chokolade.midte, der smelter på tungen kan få smilet frem hos de fleste.

I går var jeg til min tantes 60 års fødselsdag i Vejle, hvor hun servedede de lækreste, hjemmelavede sarah bernhardt kager. Jeg lokkede opskriften ud af min kusine, der har hjulpet min tante med det store fødselsdagsbord fyldt med fine kager.

Det er en kage, der er naturligt fri for gluten, så har du selv eller har dine gæster lidt sensitive maver, kan du med fordel fyre op for chokoladen og finde din indre konditor frem. Du kan lave kagerne så små eller store, som du selv har lyst til. Jeg synes, det virker rigtig godt med små kager, så de er ligesom små, søde hapsere. De smager skønt på køl sammen med en varm kop kaffe. De kan i øvrigt fryses, så du kan med fordel lave en stor portion, nu du er i gang…

Læs også ‘Basisvarer til sunde kager‘ eller ‘Æble rabarber crumble med kokosskum’

kage

Opskrift på ca 15 stk små Sarah bernhardt kager

– 1 dl piskefløde

– 45 gram god mørk chokolade (der kan smeltes eller er lavet til bagværk. Kaldes typisk ‘kogechokolade’

– 15 makroner

– 75 gram god mørk chokolade til overtræk (det skal også være smeltevenligt)

Du starter med at koge piskefløden i en gryde, hvori du smelter de 45 gram chokolade, som du har brækket i mindre stykker. Husk at skrue ned for varmen, mens du rør rundt, når du tilsætter chokoladen. Det skal gerne stå i 5-6 min, mens du rør rundt ved lav varme, så det danner en (lækker) chokoladecreme. Sæt derefter cremen på køl i minimum 5 timer, så den bliver helt afkølet.

Tag et stykke bagepapir ud på køkkenbordet eller på et bageplade. Placer makronerne med en flade side nedad, så de danner en bund. Tag herefter din chokoladecreme ud af køleskabet og lad den lige blive lidt mindre kold, så den er nem at arbejde med. Smør forsigtigt ca 1 tsk creme på hver makron, så det danner en top. Det kan godt svine lidt, men så er det godt, at det bare er chokolade…

Smelt den anden portion chokolade over et vandbad, så du kan dyppe de små toppe forsigtigt ned i den smeltede chokolade, eller tag den smeltede chokolade og hæld henover de små toppe, så de alle er helt dækkede med chokolade på toppen. Når alle dine toppe er dækket med dejlig chokolade, skal de en tur på køl igen, indtil de er helt afkølede. Du kan også vælge at opbevare dem i fryseren, indtil de skal nydes. Velbekomme.

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs næste indlæg

Jeg har nået et af mine mål!