Tyk betyder ikke grim

‘Jamen det er jo bare for sjov’

Nej, det er ikke sjovt at gøre nar af handicappede, folk med anden hudfarve end lys, kvinder med blond hår eller folk der stemmer på et parti, du ikke selv kan li. Jeg får tit at vide, at jeg da må være en noget sur akademiker type, når jeg hævder, at ord ikke bare er ord.

Louise (bedre kendt som Twerk Queen) skrev i går et indlæg med den sigende titel ‘Men negerjokes er da sjove‘. Det er et indlæg, jeg vil opfordre dig til at læse, hvis du nogensinde har hørt (eller selv har sagt) sætningen; ‘jamen det er jo bare for sjov’ om en joke, der er ’sjov’ på bekostning af andre.

Humor kan være en glimrende icebreaker og alt her i livet skal bestemt ikke tages for alvorligt. Det er livet for kort til, efter min mening. Men humor kan og skal ikke bruges som et halvhjertet skjold fra at tage ansvar for sine egne ord og handlinger. Ved at bruge humor defensivt og give sig selv fripas til at grine af fx minoriteter, er du nemlig med til at opretholde de strukturer, der gør den slags menneskelige ulighed legitim. Og det er ikke i orden. Heller ikke selvom du selv synes, du er sjov.

Du kan nemlig sagtens have det både sjovt og hyggeligt, uden at det er på bekostning af andre menneskers hudfarve, seksualitet, politiske ståsted eller lignende. Du kan fx prøve at dø af grin ned i en tallerken sushi sammen med en god ven eller veninde.

glad

bloglovin_annawarrington
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Læs næste indlæg

Tyk betyder ikke grim